A teraszos sorozat második állomása elsőre talán meglepő lehet: Budaörs!
Icon Buda, a Budapesti úton, ha pár méterrel odébb lenne, akkor a Budaörsi úton lenne (és talán Icon Budaörs lenne a neve? :) A pandémiára reagálva kiköltöztek a beltérből, de megőrizték a családias hangulatot, a miniétteremben ugyanis nagyjából 10 fő tud egyszerre maximum helyet foglalni, azaz szigorúan csak foglalással érdemes érkezni, ez nem egy beesős hely, ahol harapni lehet valamit gyorsan.
Egy étkezés nagyjából 2 órán át tart, és csak a kóstoló menüt lehet választani, ami továbbra is büszkén viseli a fúziós jelzőt, miközben az a világ nagy részén már inkább kínos. De ez nem amiatt van, mert nem lehetne érdekes és jó ételeket készíteni ezalatt a zászló alatt, hanem csak amiatt, mert túlságosan sokan gondolták azt, hogy a hiányzó kreativitásukat helyettesítik azzal, hogy beszereznek pár egzotikus alapanyagot. Itt nem ez a helyzet, egy jól átgondolt, hosszan csiszolt, érdekes és bátor menü kínálnak.
A kilátás itt nem része a programnak, a terasz inkább egy szükségmegoldás, a délutáni időkben kicsit zavaró is a forgalom zaja, de egyrészt ez estére alaposan elhalkul és kifejezetten hangulatossá válik a terasz, másrészt szerencsére van ami elvonja a figyelmet az étkezés során, a szerviz is otthonosan-fiatalosan kedves, de közben profi, az ételek pedig szintén lekötik az ember figyelmét végig:
Amuse bouche, marhanyak, kimchi, sushirizs, köménycsíra és citromos bazsalikom a tetején. MInden házi, ez adja az egyik legnagyobb erényét a helynek, nem foglalkoznak (fél)késztermékekkel, hanem maguk kísérleteznek ki mindent.
Bébipolip pankobundában
füstölt zeller, tare, yuzu, savanyított körte, szezámmag-tuile
Szmókerben készült zeller az alap, és nagyon jól működnek a savanyított lapocskák (zeller, illetve körte), egy kis porított tengeri alga ad még hozzá umamit, a yuzu pedig izgalmas savakat.
Wagyuramen
24 órán át főtt alaplé, ramentészta, miso, szuvidtojás, wagyusashimi, újhagymaolaj
Erős, ízes miszóalapú lé, ruganyos házi tésztával, igény esetén kiváló csípős szósszal.
Mangalicagyoza
paradicsom, kelkáposzta, kimchi, ropogós malacfül
Igazából egy koreai-japán paradicsomos káposzta, kiválóan működik, az ember nem is érti, a menzán miért nem adtak hozzá kimchit! (Na meg ropogós bundában malacfület)
Tengeri sügér
csicsóka, norvég homárjus, fekete fokhagyma
Csicsóka sokféle állagban, a fekete fokhagyma ropogós lapocskaként. A bőre ropogósra szárítva, de ez ezúttal kicsit a húst is kiszárította. Ízekben is izgalmas tányér.
Sóskaramell
sushirizs, kakaómorzsa, citromnád, kaffírlime
Tulajdonképpen már egy klasszikus a sushirizsből készült krém.
Az étterem weboldala, és Facebook-oldala.