A stockholmi Frantzén már új helyszínre költözése előtt is szinte tökéletes étterem volt, azóta viszont még magasabbra tették a lécet a belvárosi, háromszintes épületben, ahol a vendég minimum király...
Képes beszámoló egy fantasztikus vacsoraélmény elejéről.
Végre újra Világevő Vacsora!
A vendégélmény ennél senki sem járatja jobban a csúcsra a világon, a kapun belépéstől az étterem elhagyásáig minden arról szól itt, hogy a vendég tökéletesen érezze magát. Minden ki van találva, a teljes koreográfia a lifetzéssel, a lounge-ban elfogyasztott aperitívvel, a luxusalapanyagok különleges prezentálásával, a felszolgálás barátságos hangvételével, a konyhatúrával, a különleges mosdóval, a terasszal, a séfasztallal, ahonnan a konyhai munka végig figyelemmel kísérhető, az ételek és italok prezentálásával, a végén ismét a longe-ban, ezúttal már késő esti hangulatban elfogyasztott petits fours-ral, és digestívvel, mind mind azt a célt szolgálja, hogy felejthetetlen és maradéktalan élményt nyújtson a vendégeknek.
Érkezés, földszint:
Második emelet, lounge és terasz:
Első emelet, az étterem és a konyha:
A séf, Björn Frantzén:
A végén pedig ismét a második emelet, és a terasz következik zárásként, majd lifttel vissza a földszintre...
És akkor ehhez szinte már csak ráadás a 3 Michelin-csillagos kóstoló menü, amiben a fent prezentált fantaszikus alapanyagok kiemelt szerephez jutnak, a sajátmárkás kaviár, a languszta szkampó, a fésűkagyló, a báránygerinc, a fürj, a különleges francia vaj, az ausztrál finger lime, a japán retek, a szarvasgomba, a tojás, és minden más.
A kezdet, amuse bouche és első falatok:
A vendéglátás legmagasabb foka, igazi vertikális kóstoló mesteri dramaturgiával, elegánsan, de mégis lazán és élvezhetően, sok nevetéssel, jó hangulattal, fantasztikus ételekkel.
A Frantzén az OAD (Opiniated About Dining) listáján idén Európa legjobb étterme lett.
Még több északi étterem a Világevőn.
Végre újra Világevő Vacsora!