Michelin-csillagot próbált kizsarolni egy budapesti vállalkozó
2019. április 01. írta: világevő

Michelin-csillagot próbált kizsarolni egy budapesti vállalkozó

(VTI) 2019.04.01. Budapest
Előzetes letartóztatásba került a férfi, aki a Michelin Kalauztól próbált fondorlatos eszközökkel Michelin-csillagos kitüntetést zsarolni, Egy diszkontáruház parkolójában csapott le a zsarolóra a Készenléti Rendőrség Gasztronómiai nyomozócsoportja, a Pájsli-csoport.

screen_shot_2019-04-01_at_09_45_09.png

"Az elkövető a lakótelepi autók abroncsának hegyes tárgyakkal történű perforálásával próbálta zsarolni a könyvkiadót" – fogalmazott Öhöm József alezredes-rendőrnyomozó – "aki azonban azonnal a rendőrséghez fordult, így a Pájsli-csoport sikeresen tudott csapdát állítani a gyanúsítottnak."

A Michelin-csillagot sajnos egyelőre nem sikerült visszaszereznie a rendőrségnek, azzal ugyanis a férfi bűntársa sikeresen elmenekült a parkolóból. A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy azonnal jelezzék, ha gyanús csillag bukkanna fel egy arra nem érdemes étterem falán. Az étteremlátogatókat pedig ezzel párhuzamosan óvatosságra intik, a Michelin-csillagos éttermek aktuális listáját itt érhetik el.

screen_shot_2019-04-01_at_09_41_22.png

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda okirattal való visszaélés és egyéb kulináris bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy 46 éves biatorbágyi férfi ellen, aki ellen a diszkontáruház is feljelentést tett a parkoló jogosulatlan használata miatt. A férfi házában szombat reggel tartott házkutatás során további bűnjeleket foglalt le a rendőrség: lejárt dizájnú Michelin-csillagok, feltehetően hamis GaultMillau-szakácssapkák, Bocuse-szobrok, World's 50 Best trófeák, Világevő-okleveleket kerültek elő a páncélszekrényből, ahonnan egyébként Vegetáról, valamint növényi tejszínről szóló számlák is előkerültek. A bűnjelek eredetiségének vizsgálata jelenleg is tart.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr714731033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Semper Fidelis 2019.04.01. 13:37:48

Április 1 ide vagy oda, én már mindent elhiszek :) Köszönjük a Pájsli-csoport áldozatos munkáját!
süti beállítások módosítása