A magyar gasztronómia nem hivatalos világnapja: Madrid, Tokió, Lyon is magyar szakácsra figyel kedden!
2019. január 25. írta: világevő

A magyar gasztronómia nem hivatalos világnapja: Madrid, Tokió, Lyon is magyar szakácsra figyel kedden!

Hihetetlenül megugrik az egy egységnyi magyar szakácsra jutó figyelem kedden, egyszerre 3 nagyon izgalmas világvárosban is kap komoly reflektorfényt magyar szakács!

2019-01-221.jpg

LYON

A magyar Bocuse d'Or csapat lyoni szereplése az egyik, erről írtam részletesen is minden fontos tudnivalót. Pohner Ádám és csapata is 29-én kedden versenyzik.

bocuse_d_or_lyon_magyar_csapat_team_hungary_jokuti_vilagevo.JPG

MADRID

Eközben Madridban egy magyar séfnő is előadást tart a Madrid Fusion nevű fantasztikus nemzetközi konferencián a nagyelőadóban a magyar vadakról. (Ugyanitt egyébként hétfőn Győrffy Árpád is előad) Hihetetlenül impozáns az előadók névsora, érdemes belenézni a programba. Itt lesz egyébként Ferran Adria nagy bejelentése is, arról írok külön, hogy mi is várható...

img_1712.jpg

Palágyi Eszter időnként még kártyavárépítésre is rávehető!

A téma a vadhús, azon belül is főleg a szarvas, amivel kapcsolatban Palágyi Eszter, a Costes séfje már gyerekkorában is nagyon komoly tapasztalatok szerzett. Ez szerencsére egyértelműen megfigyelhető az étlapon található szarvasfilén is, ami egyrészt dödöllével, zeller "carbonarával" és tobozzal kerül a tányérra, másrészt fantasztikus.

dscf3340_costes_michelin_star_palagyi_restaurat_budapest_hugary_vilagevo_jokuti.jpg

Bárdos Sarolta sommelier-ként lesz jelen a program szerint, de a magyar koktélkultúra nemzetközi sikereket arató fenegyereke, Nagy Zoltán (Boutiq Bár) is ott lesz a színpadon.

TOKIÓ

Japánban is egy komoly szakácsverseny zajlik eközben, fontos magyar résztvevővel, ugyanis Kurkó Zsolt, a Sushi Sei színeiben akár még a győzelemre is esélyes lehet, legalábbis a párizsi európai döntőn olyan értékelést kapott a zsűritől - miközben nem mellékesen megnyerte a versenyt - hogy annak alapján nagyon jó eséllyel erősen beleszólhat az élmezőny alakulásába Tokióban.

dscf6571_sushi_sei_washoku_kredit_jokuti_andras.jpg

Kurkó Zsolt munkában

A Washoku World Challenge kifejezetten olyan szakácsoknak szól, akik világszerte nem japánként (azaz gajdzsinként) profik japán gasztronómiában, két napon keresztül főznek, az amúgy is a szigorúságukról ismert japán zsűri orra előtt, szóval komoly stressz is van mellé... 

dscf6638_sushi_sei_washoku_kredit_jokuti_andras.jpg

Igyekszem mindhárom izgalmas eseményről, Lyonból, Madridból és Tokióból is beszámolni friss hírekkel, erre valószínűleg a Facebook-oldal lesz a legalkalmasabb, azaz nagyon kíváncsian várhatjuk a magyar gasztronómia nem hivtalalos világnapján a madridfjúzsönös-bokűzdóros-vasokus híreket.

Addig is nagy hajrá minden érintettnek!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr4914587552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása