Ma jelenik meg a Michelin kalauz 2017-es kiadása, így az egy konyhára jutó ideges és kialvatlan séfek száma az 1 felé konvergál. Részletek később, folyamatosan frissül, amint van valami hír!
Érdemes lesz figyelni a Világevő Facebook-oldalát és a blogot, ugyanis természetesen itt vagyok a történések epicentrumában, ami ezúttal se nem London (ahol a Main cities of Europe szerkesztősége ül), se nem Párizs (ahol a Michelin központja van), hanem Brüsszel! Elég egyértelműen jelzi, hogy jó helyre jöttem, hogy a Párizs-Brüsszel vonaton összefutottam a Michelin kalauzok nemzetközi igazgatójával, Michael Ellis-szel, viszont – egyelőre – megkönyörültem rajta, annyira fáradtnak látszott. De később sok-sok érdekes infót fogok kiszedni belőle, ugyanis vele fogok ebédelni és kávézni is ma. Aztán később várható majd az igazán nagy izgalom, a legfrissebb kalauz prezentálása, benne persze a csillagok állásával. Nem fogom azt sem eltitkolni.
Folyt. köv!
az első meglepetés, a találkozó/ebéd nem csillagos, csak Bibi Gourmand-os helyen van! Ez egy jel? :)
Közben alaposan kifaggattam Michael Ellis főnöket is, hogy mik a Michelin céljai!
[19:37] hamarosan kezdés. Az már tuti, hogy van egy halom csillag, mert nehéz a könyv! :)
Juan Amador bécsi étterme lesz az egyik meglepetés!
Na és akkor végre eredmények!
Budapesti csillagok, 2017:
Borkonyha *
Costes *
Costes Downtown *
Onyx *
Tanti * a Tantinak nincs már csillagja
Bib Gourmand:
Petrus
Fricska
LaciKonyha
Régióban:
Prágai csillagok:
Alcron *
Field *
La Degustation *
Varsó:
Atelier Amaro *
Senses *
Kedves újságíró, ha átveszed a hírt, forrást tüntesd fel ÉS linkeld be! A képet viszont ne is vedd át, nem járulok hozzá.
Ilyen volt a könyvbemutató: