Holnaptól Lyon!
2017. január 20. írta: világevő

Holnaptól Lyon!

Szombat reggel indulok Lyonba, egészen új szerepkörben kapok majd betekintést a világ legkomolyabb szakácsversenyébe, és persze igyekszem bőséges bepillantási lehetőséget adni majd a felületeimen a kulisszák mögé! vilagevo_jokuti_bocusedor_collonges_paulbocuse.JPG

Ráhangolódásnak addig is a talán legjobb videó, ami a budapesti Bocuse d'Or Europe-on készült. Aki ott volt, azonnal bokűzdóros hangulatba jön:
[Bakró-Nagy Ferenc videója]

Kedvenc fotóm is volt a versenyről, Bácsi Róbert képe, és természetesen a magyar csapatot ábrázolja a dobogón, mi mást?

bocusedor_szerda_br-2380.jpg

Ezután készítettem talán a valaha csinált kedvenc selfie-met:

Na de vissza a jelenbe: az utolsó pillanatokra elkészült a tökéletesen új névjegykártyám, elegem lett az eddigi jólnevelt dizájnból, így új koncepciót találtam ki. Ma estére pedig – hála a Pinterieur.hu és a Diginyomda.hu lelkes csapatának, akik a tervezést és a nyomtatást csinálták – sikerült időben megvalósítani, így a kártya is megfelelően tükrözi a kissé(?) extrovertált alkatomat. De azért nem kell teljesen komolyan venni...

 Amivel be is húztam az idei év legjobb névjegykártyájának címét, januárban! :D

Holnaptól elég sűrű a program, reggel indulás a reptérre, párizsi átszállással (nyilván csakis Air France-szal lehet menni egy francia szakácsversenyre!), aztán kora délután érkezés Lyonba, az Expóhoz, a verseny helyszínéhez nagyon közel eső szállodába. Ha lesz erőm, gyorsan átszaladok megnézni a Sirhán egy-két dolgot, aztán délután az első meeting a műsorvezető-társakkal, ekkor talán arra is fény derül, hogy hogy zajlik majd pontosan a munkamegosztás. Gondolom lesz lehetőség a séfkabátokat is méretre igazíttatni, amiket a helyszínen kapok meg, másnap, vasárnap reggel pedig máris ugrás a mély vízbe, kezdődik a cukrászvébé, műsorvezetés!

Az két napos, aztán kedden-szerdán átveszik a terepet a szakácsok a cukrászoktól, indul a Bocuse d'Or, a legjobban várt esemény. A műsorvezetés mellett nem tudom megtervezni, hogy mennyire lesz időm (és erőm/hangom/agyam) posztolgatni a blogra is, de az biztos, hogy lesznek bejelentkezéseim élőben Instagramon és Facebookon is, utóbbin remélem Live videó formájában is, szóval érdemes csatlakozni, aki még nem tette meg! Ráadásul az Instán (ez lesz a 'hivatalos' hashtagem) még be lehet kerülni az első 8000, Facebookon az első 30.000 követő közé, páratlan lehetőség! :)

Szerda este pedig hivatalos vagyok a hatalmas, ünnepi gálavacsorára, onnan is tudósítok majd, csütörtök reggel pedig a bajnokok reggelije zajlik Paul Bocuse 3 Michelin-csillagos éttermében, remélem érdemes lesz küzdenem, hogy bejussak oda (csak a dobogósokat hívják meg a versenyzők közül, meg a szervezők közül is csak a nagy öregek vannak ott és pár egyéb gasztroceleb, mint mondjuk Thomas Keller...), elég nagy élmény lenne ezúttal Tamástól kölcsönkérni az arany szobrot egy fotó erejéig, ahogy az utóbbi években mindig tettem a győztes szobrával...

És hogy mitől is olyan izgalmas a bajnokok reggelije? Ott kerül a helyére az emléktábla, az étteremhez vezetú útban elhelyezve. A 2017-es hely most még kiadó, a 2015-ös győztes, Ørjan Johannessen neve alá kiválóan bepasszolna egy Tamás Széll - Hongrie!

vilagevo_jokuti_bocusedor_collonges_paulbocuse.JPG

[A képet a 2015-ös bajnokok reggelijén csináltam, az aranyszobrot végül visszaadtam Orjannak.]

A csütörtöki edzés ételeiről még nem írhatok semmit, még teljesen titkosak, de itt van a beszámoló egy december végi edzésről. És ne feledjétek, érdemes szurkolni, hátha megint elcsuklik a feje közepe belül! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr8812141537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vipera01 2017.01.20. 22:03:39

Nagyon komoly a névjegykártya!
Minden jót Lyonban!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.01.21. 06:02:47

Fasza névjegykártya! Sok sikert!
süti beállítások módosítása