Rám hal még nem volt ilyen hatással
2016. október 23. írta: világevő

Rám hal még nem volt ilyen hatással

Tegnap a Budaörsi Halpiac különleges halvacsoráján jártam, és eléggé tátva maradt a szám pár fogástól! 
Képriport.

img_7846.jpg

A Dokk Büfé alapvetően valóban inkább büfé, mint étterem, így volt bennem némi szkepszis azzal kapcsolatban, hogy ott fine dining jellegű vacsorát szerveznek. Mondjuk az alapanyagokkal kapcsolatban nem volt kérdés, hiszen eleve ugye egy komoly halnagykerre települt rá a büfé, de azért másik műfaj egy ültetett vacsora, mint amikor fish&chips-ezni jönnek a vendégek az önkiszolgáló pulthoz. 
Tischler Petra neve azért elég jól cseng (ex-Costes Downtown), és a menüsor is jól hangzott, végig tengeri finomságok, dél-amerikai stílusban. Áman Attilával, aki a The Big Fish bisztróban vezeti a konyhát és komoly halszakértő, közösen alkották meg a vacsorát. És aztán nagyon komoly kellemes meglepetés lett az egész, benne két olyan halétellel, amit bárhol a világon nagyon boldogan megennék, akár csúcséttermekben is!
[A képek messze nem tökéletesek, , van közte nagyon béna is, a fények se kedveztek sajnos.]

Amuse bouche: Lazacbőr, ketakaviár, zöld gazpacho

img_7817.jpg

Tintahalceviche, mangó, pirított quinoa: szperjó csípős és savanyú, ahogy egy cevichének lennie kell, amit az édeskés tintahal (és a mangó) kiválóan lekerekít. A quinoa pedig a ropogós textúráról gondoskodik.

img_7819.jpg

Kagylóbisque, bok choi, sáfrány: finom, savanykás kagylóleves, benne ropogós
[borzalmas kép]

img_7822.jpg

Mazzancole, szívsaláta, tortilla: édeskés, szuper rákfarkak, feketére színezett tortilla darabkákkal:
[még borzalmasabb kép!]

 

img_7825.JPG

Durbincs, fekete rizottó, cékla: az egyik fénypont, minimális hőkezelést kapott csak a hal (szuvid), hozzá egy tökéletes tintás rizottó és egy sárgacékla-krém. Ritkán lehet ilyen minőségű és ilyen profin elkészített halhoz jutni.

img_7844.jpg

Chilei süllő, zarzuela-szósz, hagymavariációk: na ez meg az abszolút csoda, hihetetlenül finom hal, az előzőhöz hasonlóan elkészítve, csak még annál is jobb alapanyagból!
És a - lecsóra emlékeztető - ízvilágú köret/mártás is telitalálat, a katalán halragukat idéző paprikás-paradicsomos mártás, a ress zöldségkockák, a ropogós salottachips a tetején, fantasztikusan egészíti ki a halat, de hagyja érvényesülni annak az ízét is. Világszínvonal.

img_7856.jpg

Így néz ki tálalás közben:

Édeschilis csokoládé, kókusz, lime: a csoki mousse formájában, a lime pedig zseléként, szép befejezés, pont mivel nem túl domináns, nem túl erős, így nem mossa le az előző, szintén finoman hangolt ételek emlékét:

img_7864.jpg

Itt pedig tálalás közben:

És a séf, Tischler Petra:

snapseed_2.jpg

A Budaörsi Halpiac weboldala, és Facebook-oldala

Csatlakozz Facebookon! Ha mennél a Bocuse d'Orra, itt van minden infó!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr2411831445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása