Folyamatosan csepegtetik az infókat a szervezők, van, ami a legvégére marad majd, hogy jobban hasonlítson az éttermi munkára a verseny, de ma is újabb összetevőket árultak el.
A versenyzők fejenként 2 Bresse-i csirkét kapnak (1,8-2 kg között).
Mivel a feladat a 30 évvel ezelőtti győztes étel, a Bresse-i csirke folyami rákkal volt, ennek tiszteletére valami hasonlót várnak a kiírók, ezúttal definiálták is, hogy miből lehet konkrétan választani a csirkéhez párosítva:
- langusztin
- kék (európai) homár
- amerikai homár
- folyami rák
- gambas
Ezekből tetszőleges mennyiséget lehet majd használni, de persze a pazarlást szigorúan büntetik a konyhai zsűri tagjai.
Tamás már legutóbb reménykedett benne, hogy homár vagy langusztin lehet a párosítás, és kifejezetten örült neki:
"A sósabb, sült bőrös csirke és édeskés homár, vagy langusztin, esetleg Jakabkagyló hálás téma. Happy van!"
És ez a reakciója a blog számára a mostani hírre:
"Szuperek, ezekre gondoltunk! Jó hír, hogy nincs felső limit, így a tenger gyümölcseinél mi tudjuk beállítani az arányokat. További pozitívum, hogy a csirkezúza, -szív és -máj is rendelkezésre áll, ha szeretnénk. Halas témát várjuk nagyon!"
A haltányér témáját november végén fogják közzétenni.