Szuper ebéd a 'francia nagykövetnél'
2016. október 19. írta: világevő

Szuper ebéd a 'francia nagykövetnél'

snapseed_3.jpg

Miután sajnos végleg(?) bezárt a kedvenc bécsi ebédelőhelyem, kénytelen voltam tegnap újat keresni. És fantasztikusat találtam! 

Kár, hogy nem a budapesti francia nagykövet ilyen jó, a bécsiek is nehezen fogadják be a francia konyhát, ahogy ez Budapesten is mindig problémás, előbb lesz sikeres 100 olasz, kínai, hamburgeres, japán és vietnami, mint egy francia, de azért teljesen feladni nem kellene. A Situ próbálkozott elég ügyesen, aminek aztán egyéb okokból sajnos vége lett, de az áttörés - talán örökre - várat magára. Na az osztrák fővárosban is valamiért ugyanazokkal a fenntartásokkal kell szembenéznie egy francia étteremnek, ezért is becsülendő, hogy a diplomatanegyedben ilyennel próbálkoznak. És milyen jól teszik. Az meg csak a hab a mille-feuille-ön, hogy mindezt ottani viszonylatban egészen kiemelkedően jó ár-érték arányban teszik (kivételesen írok árat is: 53 euro az 5 fogásos kóstolómenü (tarisznyarákkal, kacsamájjal, stb.), 19(!!!!) euro a 3 fogásos, komoly ebédmenü, mint a lenti is).

Rövidke étlap, hétköznap egy féle ebédajánlat róla, esténként akár hosszabb kóstoló menü is. Évszaknak megfelelő osztrák és francia alapanyagok, a témához fantasztikusan passzoló belső, egészen zseniális például a cementpadló (helyenként parketta is van), a lámpák és a söntés:

Az ebédmenü pedig szintén csupa telitalálatból áll, a klasszikus franciánál kicsit könnyebb, de semmi kompromisszumot nem vállaló, kiváló alapanyagokból készült remek tételek. 

A menübe még a pár szelet baguette, vaj és egy amuse bouche is belefér, ezúttal egy kagyló polentával, szuper:

img_7617.jpg

Fürjhússal és borjúbrízzel töltött raviolo pasztinákkal:

snapseed_5.jpg

Borjúentrecote krumplipürével (de milyennel!), kelbimbóval, újkáposztával. A köretből még egy kis tartalék is van. Ja és persze egy zseniális jus (pecsenyelé) is tartozik hozzá:

snapseed_4.jpg

És a méltó befejezés, egy mille-feuille, almával, mascarponéval és vaníliafagyival:

snapseed_3.jpg

 

Utólag kiderült, hogy nem teljesen véletlen a kellemes meglepetés, a séf, Nicolas Scandella a 3 Michelin-csillagos nagy kedvencemnél, Anne-Sophie Pic-nél is dolgozott. És a hely most nyitott nyár végén, szóval még van esély csak úgy beesni foglalás nélkül egy hétköznapi ebédre, de nem lennék meglepve, ha hamarosan már dübörögne.

Az étterem weboldala és Facebook-oldala.

Még több Ausztria a Világevőn. Kövesd a gasztrokalandjaimat élőben az Instagramon!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr6211820283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfréd76 2016.10.19. 20:41:51

Az a mille-feuille nagyon ott van...
süti beállítások módosítása