Itt vannak a versenyfeladatok a Bocuse d'Or világdöntőre! És Széll Tamás véleménye!
2016. szeptember 05. írta: világevő

Itt vannak a versenyfeladatok a Bocuse d'Or világdöntőre! És Széll Tamás véleménye!

A világ legkomolyabb szakácsversenyének jubileumi kiadásán nagyon nagy dolgokra készülnek a szervezők!

bdor1987.jpg

[Ha összejön nekik, talán lehet majdnem olyan jó, mint az idei budapesti európai döntő... :)]

1987-ben indult a verseny, akkor persze még lényegesen szerényebb keretek között, egy szakmai vásár kísérőprogramjaként. Azóta a helyzet alaposan megfordult, bár a Sirha, a vásár azóta is nagyon fontos, de a világ érdeklődése a Bocuse d'Ort emelte főeseménnyé. A fantasztikusan sikerült budapesti európai döntő kiváló alaphangot adott a januári, 30. évet is ünneplő világdöntőhöz. Rengeteget változtak a szabályok azóta, elsősorban annak érdekében, hogy jobban közelítsen a verseny a hétköznapi (csúcs)éttermi munkához, de a kezdetek óta mindig van témája.  1987-ben a téma a régi leghíresebb baromfija, a legendás Bresse-i csirke volt (jártam csirkefarmon is egy 3 Michelin-csillagos séffel, Georges Blanc-nal, így néz ki, és ettem egy másik 3-csillagosnál, magánál a verseny névadójánál a sertés(húgy)hólyagban sült verziót!)

Az első győztes étele a Bresse chicken and crayfish (folyami rák) volt, Jacky Fréon, franci séf versenymunkája, ennek tiszteletére most Bresse chicken and shellfish (rákfélék és kagylófélék, vagy akár mészhéjú állatok)!

Na és mi erről az európai győztes Széll Tamás véleménye?

"Felmerült már májusban a csapatban, hogy az első Bocuse d'Or témáját előveszik a harmincadik évét ünneplő versenyre. Vizionáltunk borjút és bárányt is, kizárásos alapon. Jó témának gondolom, bár tán picit több izgalmat vártam, hiszen tavaly gyöngytyúk volt. Nem mondom, hogy ugyanaz, de hasonló. Továbbá 2012-ben, Brüsszelben is csirkével kellett dolgoznom. Nem baj. Ez a rutin, és ami Friciben [Vomberg Frigyes, a coach - A Szerk.] van a 2015-ös gyöngytyúkkal, jól jöhet. A tenger gyümölcseivel pedig szépen párosítható. Még pontosan nem tudni a tenger gyümölcseit, hogy mit és mennyit adnak belőle, de a sósabb, sült bőrös csirke és édeskés homár, vagy langusztínó, esetleg Jakabkagyló hálás téma. Happy van!"

Egy kis ráhangolás:

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr10011677139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dinneralfresco · http://dinneralfresco.hu 2016.09.16. 14:55:33

Már nagyon várom a versenyt. Igazán szép lenne a 30. évfordulón nagyot alkotni :)
süti beállítások módosítása