Felépült a backstage is a Hungexpón, kész a lelátó, megérkeztek a séfkabátok. Holnaptól Bocuse d'Or!
Ha szurkolnál a helyszínen vagy bárhol, ebben a posztban minden fontos infót megtalálsz ehhez!
Mára gyakorlatilag minden elkészült a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjéhez a Hungexpón, ahol a SirhaBudapest keretében, a G Pavilonban lesz a verseny kedden és szerdán. (Minden fontos tudnivaló ehhez itt összegyűjtve!)
Először a helyszín, a lelátó és a versenykonyhák, na meg a 8-as box, ahol kedden a spanyol, szerdán viszont már Széll Tamás fog versenyezni:
Néhány érdekesség a backstage-ből: megérkeztek a Bragard séfkabátok a zsűri, a versenyző csapatok és a műsorvezetők számára. Ráadásul nem csak a méretre szabott és hímzett kabátok jöttek, hanem két varrónő is, akik még az utolsó pillanatokban is végrehajtják a szükséges átalakításokat, ha valaki a méretek leadása óta eltelt hónapokban esetleg alaposan lefogyott, vagy meghízott volna. És látszik a vezérlő is, ahonnan a kamerás csapatok és a hang vezérlése, irányítása zajlik majd, na és a tárgyasztal, ahol a versenyételek fotózása zajlik.
És akkor a két műsorvezetőről, már csak a személyes érintettség okán is. :) Ahogy Zsófi is írta, évek óta vezetünk műsorokat, csinálunk színpadi gasztroprodukciókat együtt, de ennél még biztos nem állt előttünk szebb és nehezebb kihívás, mint a Bocuse d'Or Europe 2 napjának konferálása házigazdaként. A feladat összetett (és nagyrészt még ismeretlen), a kihívás óriási, a megtiszteltetés hatalmas. A lelátó most még üres, de hamarosan megtelik élettel, a helyszínen is több ezer ember fogja követni a versenyt, de az online és különböző tévés élő közvetítéseket az egész világon nézik majd Japántól Dél-Amerikáig. [Live stream a poszt végén!] Szabad nekünk is szurkolni majd, nagy a tét. Kaptunk MC irodát is (vagy egy MC Office nevű fellépő is lesz a koncerten), de kicsi az esély, hogy sok időt töltünk majd benne, kevés szünettel végigtoljuk a 2 napot.
[Közvetítés indulás május 10-én reggel 9h-kor]
Ez pedig addig is egy kis videós betekintés a backstage-be:
Így versenyzett Széll Tamás 2013-ban, Lyonban. Egy korábbi összefoglaló arról, hogy mi is ez. Korábbi tudósításaim az elmúlt évekből. És így nyerte meg Tamás a magyar döntőt: a versenyzők szemével és a zsűri, séfek szemével, ezek pedig a díjazott ételek voltak, érdemes megnézni a különbséget a mostani versenyfogásaihoz képest!