Rengeteg hely nyit a városban, nem könnyű szétválasztani az érdekteleneket a figyelemre méltóktól. Az alábbiak mindenképpen megérnek egy próbát! Van köztük új, van kicsit sem új, viszont újszerű is.
1. MoszkvaTér
Luxus Cowboys menni Belvárosi Piac. Az Ostrom utca elegáns (frissen felújított) falai közül nem féltek kimenni a piaci forgatagba Szásáék, hogy ott is megmutassák az egyik specialitásukat: a klasszikus orosz konyhát. És ez egy nagyon jó döntés volt, pelmenyi, igazi kijevi, szoljanka és hasonlók, akinek pedig a luxus hiányzik, kérjen hozzá egy vodkát és egy pezsgőt és persze válassza a rákos-kaviáros pelmenyit!
2. Lou Lou
Egyre inkább lendületbe jön az 'új' séf, Horváth Ákos, és olyan tányérokat tesz le már ebédmenüben is az asztalra, amiről felismerhető a saját stílusa. Érdemes követni, nagyon ügyesen bánik az ízekkel, főleg a savakkal, fogunk még hallani róla! És halakban is nagyon jó.
[Még több Lou Lou!]
3. Vár: a Speiz
Követve az európai trendeket, egyszerűsítette, háziasabbá tette a dizájnját a várnegyedbeli étterem. A beltér szerintem nagyon szép lett ebben az otthonos-eklektikus stílusban, Kovács Árpád pedig elég jókat főz ahhoz, hogy ne csak a turisták érdeklődését érdemelje ki a hely, a mangós Szent Jakab kagyló és a 'krémes' például fantasztikus!
4. The Living Room (Kempinski) Benediction
Bár egy tökéletes vajas kenyér a verhetetlen reggeli, de néha 'kicsit' többre vágyik az ember, azt meg megkapja a Kempinski közepén, ahol nagyon komoly választék van a burzsujok méltán kedvenc reggelijéből, az egg Benedictből, de amúgy is nagyon komoly a kínálat és persze könnyedén brunch-ba fojtható az éhség, ha elhúzódik, ami nem is lenne meglepő egy ilyen kellemes helyen!
5. Fricska
Újnak már nem mondható, szerethetőnek viszont annál inkább! Kifejezetten jutányos árú és ízletes ebédmenü (ideje is átdolgoznom a város legjobb menüit hamarosan), és még annál is izgalmasabb á la carte fogások! A hangulat is szuper, egyedül desszertfronton érzek még bizonytalanságokat az étlap többi részéhez képest.
5 +1. Liberté
A beltér, a dizájn, a hangulat, a fények, a csészék és még rengeteg apró vagy épp nagyobb részlet annyira stimmel, hogy simán meg lehet bocsátani nekik, hogy gasztronómiailag még érezhető döccenések voltak legutóbb (aminek már több hónapja, azóta nincs frissebb élményem). A padló már önmagában is megérdemel egy csillagos ötöst!
Bónuszkérdés: mi a hiba a poszt nyitóképén?
Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz és a hírlevelünkhöz, hogy elsőként értesülj az újdonságokról és a programokról! Instagramon pedig élő a közvetítés a gasztrokalandokról!