Akik számára a fine dining csak rongyrázás, most kapcsoljanak el gyorsan más csatornára, vagy épp élvezzék ki a sznobizmus legsötétebb bugyrait, ugyanis ennél lejjebb/feljebb nem nagyon van!
Elég izgalmas estének ígérkezett a Babel étterem különleges champagne-vacsorája: Veuve Clicqout évjáratos pezsgőbemutató és hozzá az ex- és vendégséf, Pesti István menüje. Megmutatom milyen volt!
A kiindulás: az egyik legmenőbb séf (aki tavaly Michelin-csillagot szerzett a Tantinak), hozzá az egyik legismertebb pezsgőház italai, ráadásul azok közül is az egészen különleges, évjáratos palackok (az üveg szó ide bőven nem lett volna elég sznob) vendégségben a Babel étteremben, a Március 15. téren.
[Viszont a Babel továbbra is az egyik legkevésbé blogger/Instagram-friendly étterem a világítása miatt, ezért sajnos a képek messze nem tökéletesek.]
Először is a pezsgők, aztán jön a teljes menü:
Üdvözlőfaaltok + Yellow Label Magnum
Sült zeller, almachutney
Hajdinablini és kecsegekaviár
Libamájforgács, mangó, uborka
Stilton, céklavariáció, gránátalma + Brut Vintage Rosé 2008
Pisztrángtatár, ponzu, uborkaspagetti + La Grande Dame 2006
Borjúszűz, yuzumajonéz + Brut Vintage 2004
Osztriga, vajmártás, vízitorma + Brut VIntage 2008
Algás vaj, rusztikus kenyér
Galambmell, bazsalikomos paradicsomvíz + Rosé Vintage 2004
Kacsamell, füge, véreshurka + La Grande Dame Rosé 2006
Brilat-Savarin, akácméz + Demi Sec
Petit four
Szuper környezet, Pesti profizmusa (aki ezúttal vendégséfként tért vissza korábbi sikerei színhelyére), na meg a kiváló champagne-ok: elég jó kis este volt!