Bárcsak vicc lenne ez az 'olasz' menü Budapesten...
2016. január 05. írta: világevő

Bárcsak vicc lenne ez az 'olasz' menü Budapesten...

Minden szava arany. Egy budapesti olasz étterem (sőt: ristorante) napi kínálata:

vilagevo_ristorante.jpg

Ehhez nem kell kommentár. A menünek egy pozitívuma van, stimmel a borscs angol neve. Az olasz nevét nem tudom, a rántott párizsié gondolom Parigi Milanese lehet...
[Az étterem nevét szándékosan nem teszem közzé, nem célom az ő megszégyenítésük, csak a jelenségre akarom felhívni a figyelmet.]

Vannak azért pozitív újdonságok is Budapesten!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr38243502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rambo13 2016.01.05. 20:09:12

Ez vicces hely, nem olyan rég még orosz vodka étterem volt, emlékeim szerint nem is kaptak túl rossz pontot a GM-ben, aztán hipp hopp átalakult olasz étteremmé, de egy két dolog megmaradt, pl a régi étterem domainje alatt elérhető az új étterem honlapja, és néhány dolog egyszerűen csak át lett matricázva a helyen, kilátszódik a régi dizájn. amúgy emellet van egy másik étterem, az **** bisztró, igazából még nem mertem bemenni, noha nagyon vonzó a honlapjuk van egy kép rajta a "csapatról", ami eléggé elbizonytalanít...

rambo13 2016.01.05. 20:16:22

@rambo13: ááá most ellenőriztem és sajnos levették a fotót, pedig betettem volna ide...(igazából az egész honlapot lecserélték)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.01.05. 20:21:27

@rambo13: pedig elég lett volna olasz vodkaétteremmé alakítani :)

Peetee 2016.01.06. 11:37:42

Társaságban többször szóba került az utóbbi időben ez az ostoba trend, hogy mindenáron olcsón akar napi menüt kínálni az éttermek 99%-a.
Mára eljutottunk oda, hogy csomó helyen nem tudsz egy "rendes" ebédet elkölteni, mert csontleves van (alaplé, vagy víz+leveskocka tésztával) és főzelék. Mert ez fér bele 300Ft-ba, és ezt akarja adni 990ért. Vidéken meg 690ért, meg 650ért, meg 590ért, meg már 550ért, 499ért csonleves tészta nélkül...stb. Ez a tendencia. Menü: 499Ft, kiírva 6500as betűmérettel!

Arra a konszenzusra jutottunk, hogy szívesen fizetnék többet, ha végre újra ehetnénk rendes tartalmas leveseket, húsos főételeket, rendes desszertet (nem vaníliapudingot két fél babapiskótával)...stb.
Fizetnék egy kicsit többet, annyit, amennyivel többe egy húsos-tartalmas étel kerül, de egyre kevesebb helyen érhető el....sajnos.

Terézágyú 2016.01.06. 14:00:29

úristen mivé fajult a világ!!!
ledózerolni, atomot neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egy étterem levest meg főzeléket ad rántott párizsival 990 forintért!!!!!! a rohattannyukat!

GentleSpecter 2016.01.07. 01:56:25

A párizsi ráadásul francia étel, nem? :D Fried Parisian.

Pandi Atya 2016.01.08. 15:57:39

Azért még mielőtt minden olcsó étteremre ledobjuk a sznob-bombát, két dolog: egyrészt ez tipikus példája annak, amikor a kereslet teremti meg a kínálatot vagy épp a kereslet hiánya a minőségre. A másik meg, hogy amúgy szimplán NEM LEHET kihozni ennyiből egy ebédet, 499-ből meg egy reggelit se. Az ár 22%-a Áfa, a maradékba kell beleférni minden egyébnek az alapanyagoktól a szakács béréig, szóval ez mindenhol brutál veszteség, de talán kisebb mintha nem lenne a hely nyitva délben. Sztem kb. ez a gondolat az occsó menük mögött.

Jalapeno Poppers 2016.01.08. 17:10:23

Szerintem ennyi penzert korrekt belvarosi ajanlat...

Viccelek. :(

A rantott parizsit konkretan be kellene tiltani... Meg azt is, aki ezt ajanlatba kiteszi...

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.01.10. 16:28:46

Az a szomorú, hogy én is ismerek olyan olasz éttermet Pesten, ahol szinte mindig magyaros az ebédmenü, pedig az étlapon és a szezonális ajánlatok között csak olasz ételek vannak :(

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.01.13. 08:09:22

Ha jól értem, akkor a rántott parizert kínálják krumplifőzelékkel, és nem a párizsi szeletet. Hááááát... A szép emlékű parizer valóságos ízbomba volt, amit a legelvetemültebb háziaszonynak sem jutott volna eszébe rántva tálalni. Horgászcsalinak is kiváló volt, feltéve, hogy nem ettük meg az úton a vízpart felé.
süti beállítások módosítása