Megvan a magyar Bocuse d'Or döntő mezőnye!
2015. december 13. írta: világevő

Megvan a magyar Bocuse d'Or döntő mezőnye!

Ők hatan küzdenek majd február 18-án azért, hogy a legjobb majd májusban a Bocuse d'Or Európa döntőben Budapesten képviselje Magyarországot!

img_1364.jpg

[Itt a következő Világevő Vacsora, akár karácsonyi ajándéknak is!]

Az eddigi lyoni kijutást kiharcoló versenyzőink szabadkártyásként dönthettek arról, hogy részt kívánnak-e venni a magyar döntőn:
Széll Tamás (Onyx étterem) ott lesz
[Molnár Gábor, München, nem élt az indulás jogával.]

A mai selejtezőn kiharcolva a továbbjutást (a helyezések sorrendjében):
1. Pohner Ádám (Olimpia étterem, és nem mellesleg ő volt januárban Molnár Gábor segítője!)
2. Szabó László (Sodexo)
3. Volenter István (67)
4. Sándor Rodrigo (Costes Downtown)
5. Győrffy Árpád (Kollázs étterem)

A fenti képen jobbról: Széll, Pohner, Sándor, Győrffy, Volenter, Szabó

"Az elődöntőbe jutott 11 szakácsnak egy hal- és egy vadétel elkészítése volt a feladata. A versenyzőknek 3 óra 45 perc állt rendelkezésükre, hogy a helyszínen biztosított alapanyagokból az 5+1 adagban tálalt versenyfogásokat megalkossák. A zsűrinek olyan ételsort kellett bemutatniuk, amelyek akár a világ jobb bisztróiban és éttermeiben is megállnák a helyüket és emellett szezonálisak, harmonikusak, ugyanakkor figyelemfelkeltők vagy éppen szórakoztatóak is. A versenyen külön konyhai zsűri pontozta a racionális anyagfelhasználást, a tisztaságot és higiéniát, míg az ételek prezentálásáról és ízéről az 5-5 főből álló hal- és húsételeket kóstoló zsűri döntött."

A zsűri:

img_1355.JPG

Álló sor balról: Wolf András (Salon), Bernáth József, Segal Viktor, Horváth Gábor (Gusteau), Hamvas Zoltán (Onyx), Ádám Csaba (Olimpia)
Ülő sor balról: Nyíri Szása (Aranykaviár), Szulló Szabina (Onyx), Sárközi Ákos (Borkonyha), Pesti István (Platán), Christian Meyer 

Serge Vieira (2005. világ) és Tommy Myllymaki (2014. Európa), korábbi Bocuse d'Or győztesek fogják majd 2-2 napon át tréningezni a 6 indulót.

Érdemes megnézni a nagy 2015-ös összeállítást a legjobb karácsonyi gasztroajándékokról!

Update 20:30, itt vannak a hivatalos fotók Pohner Ádámról és az ételeiről: (a szakácssapka a végén saját fotó, telefonnal)

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr278169746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.12.13. 21:28:48

Molnár Ádám segítője? Nem inkább Molnár Gábort akartál írni?

blondlaci@gmail.com 2015.12.13. 23:57:52

Csakis Adam.....)))))) szeretjuk még TakiLuito...aki tudja erti
......

rambo13 2015.12.14. 03:10:35

@világevő: hát ez azért nekem meglepetés. Mizsei Janit tutira döntősnek gondoltam volna a névsor alapján. Illetve a sodexos versenyző jó szereplése is meglepett.
Lajos, hogyhogy nem volt a zsűriben? a selejtezőben még tag volt.
A Meyert az MGE ajánlotta a zsűribe?

rambo13 2015.12.14. 03:16:57

@világevő: ja és mégegy. sztem elég furi volt a selejtező kiírása, abból a szempontből, h nem volt konkrét alapanyag megnevezve, csak az, h hal meg vad. ez azért is fura, mert mert ebben az esetben nagyon eltérő alapanyagokkal is dolgozhatnak a versenyzők, ami megnehezíti egyrészt az összehasonlítást, másrészt így nem garantált, h minden versenyző ugyan azt a minőségű alapanyagot kapja, holott ez nagyon fontos lenne.

odamondó 2015.12.14. 08:12:35

Látod látod fapados bejegyzés helyett ilyeneket.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.12.14. 09:56:44

@odamondó: van egy pár témaötletem, átküldhetem, hogy átnézd?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.12.14. 10:10:57

@rambo13: a zsűri összeállításáról nincsenek infóim, Bíró Lajos egyébként az idő nagy részében ott volt nézőként.
Szerintem pontatlanul van megfogalmazva a hivatalos közlemény, amiből idéztem, vagy inkább szándékosan egyszerűsít, de a lényeg az, hogy minden versenyző ugyanazt az információt és alapanyagot kapta, abból dolgozott.

odamondó 2015.12.15. 18:40:32

@világevő: azt értem hogy negatív kritikán az ember megsértődik. Pozitívon? Gondolom ha valaki megdícséri a külsőd akkor felháborodsz?

rambo13 2015.12.17. 17:32:32

@világevő:
index.hu/kultur/eletmod/2015/12/15/minden_magyar_lesz_a_budapesti_bocuse_d_or/
na ez itt elég bíztató, mondjuk nekem kicsit fura, a "végül azonban egy kizárólag Magyarországra jellemző vad szarvasborjú került ki győztesen".
hát azért ezt nem mondanám, h annyira jellemző lenne....

viszont a kecsege zseniális ötlet, örülök, h sikerült átvinni, nem lesz egyszerű feladat, de nagyon szép alapanyag.
süti beállítások módosítása