A legjobb karácsonyi gasztroajándékok! 2. rész
2015. december 11. írta: világevő

A legjobb karácsonyi gasztroajándékok! 2. rész

 Itt vannak a további gasztroajándékok, amikkel garantált a siker igazi ínyenceknél!

 xmas152.jpg

 Itt volt az első rész, amiben az idei magyar és idegen nyelvű legjobb szakácskönyveket ajánlottam. Most pedig következzenek az egyéb ajándékok, tárgyak és élmények!

Valódi kézműves kések, mint a Nomában
Dag Horn kések

Ezek tényleg kézműves kések, egy természetjáró francia fickó csinálja őket, nem is létezik két teljesen egyforma. Vannak bicskái, konyhai kései, és akár étteremben is használhatók, innen származnak például a Noma 'steakkései' is, így bukkantam egyébként a nyomára, mert csak a belevésett dh logó alapján nem sikerült kideríteni, hogy honnan vannak. Szerintem pont a természetes egyenetlenségeik miatt gyönyörűek. (100-150 euro) (Ha mégis elegánsabb, kevésbé rusztikus asztali kést válkasztanál, ajánlom az Opinel vagy a Laguiole márkákat például, a legtöbb francia elegáns étteremben azok vannak.)
További infó itt.

Prémium húsélmény
Világevő BBQ Vacsorautalvány

Mi másnak örülne a legjobban egy gasztroőrült, mint annak, ha hozzá hasonló ínyencek között tölthet egy laza estét, sok érdekes infóval, kellemes szórakozással, és persze még ennél is több lassú tűzön füstölt finomsággal, azaz egy valódi, amerikai barbecue-val? Január 20-án lesz a Világevő BBQ Vacsora, ahol épp ezek várnak a vendégekre, ehhez a Terminal étteremben most előre meg lehet vásárolni az utalványokat (akár mindkettőtök számára, de egyedül se rossz program), így kiváló programot és élményt tudsz ajándékozni. Garnélától a pisztrángon át a bárányig.
[Komplett vacsora: 8900,-/fő, exkluzív borsorral kiegészítve 12900,-. Jelentkezni a foglalas@terminalrestaurant.hu emailcímen vagy a +36 30 4195040 telefonszámon lehet. Az étteremben fizetés ellenében vehető át a jegy.] 
Képek az előző Világevő BBQ Vacsoráról

Természetes egészség csatos üvegben
Csúcskategóriás Kőteleki Kaptár mézkollekció

A Kőteleki Kaptár nem véletlenül beszállítója egy csomó hazai csúcsétteremnek, valódi ízek, természetes eredet, és persze kiváló minőség. Most mind a hatféle 450g-os csatosüveges kiszerelést egyben is meg lehet vásárolni jelentős kedvezménnyel, így akár egyben, akár külön-külön is elajándékozhatod. (9900,-)
További infó itt.

Gyerekkonyha
IKEA Duktig

Minden kisgyerekes háztartásba kötelező, teljesen élethű konyha, inden fontos felszereléssel együtt! És a különböző plüss kajakészletek külön is szenzációsak, jó a zöldség és a gyümölcs is, de azért a legkomolyabb a '8 részes lazackészlet'.
További infó itt.

Téli tápanyagellátás
Centrum Nőknek/Férfiaknak A-tól Z-ig

Ilyenkor télen sokkal nehezebb kiegyensúlyozott táplálkozással biztosítani a szervezet megfelelő tápanyagellátást, ásványi anyagokat és vitaminokat. Ráadásul a Centrum most már külön férfiaknak és nőknek is kínál erre megoldást, igazodva az igényekben megmutatkozó különbségekhez.
(Hamarosan indul egy játék, amiben nyerni is lehet ilyet a blogon!) (x)
További infó itt.

Zománcozott öntöttvas lábasok
Staub cocotte

Egy öntöttvas lábas egyszerűen nem tud rossz ajándék lenni, már konyhadekorációként is megteszi a dolgát, de aztán az igazi szépségek a használat során jelentkeznek! A francia konyhaművészet legikonikusabb kelléke, pörköltek, burgundi marha, vörösboros kakas, ossobuco és még rengeteg étel ebben az igazi, ráadásul ezeket a sütőbe is be lehet tenni, és akkor még arról nem is beszélltünk, hogy a használója simán érezheti magát egyszerre Thomas Kellernek és Joel Robuchonnak...
A nagy méretűek mellett a kicsik is mindent tudnak, például a legstílusosabb reggelik ebben készíthetők el, vagy akár tálaláshoz is szuper.
További infó itt.  

Ferran Adriá és Grant Achatz is így kezdte
Molecula-R Cuisine R-Evolution

Van igazán megszállott főzőszakértő a környezetedben? Ő egészen biztosan nagyon meg fogja becsülni ezt a különleges készletet, amivel egy halom extra molekuláris bohóckodást megvalósíthat, gyümölcslevekből kaviárt, zöldségléből spagetti, különleges habok és más textúratranszformációk, szuper jó játék! (50 USD)
További infók itt.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr358147618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása