A legjobb karácsonyi gasztroajándékok egy helyen! 1. rész
2015. december 08. írta: világevő

A legjobb karácsonyi gasztroajándékok egy helyen! 1. rész

 Idén is összeszedtem azokat a karácsonyi ajándékokat, amiknek garantáltan örül minden ínyenc.
xmas15.jpg

Annyi szakácskönyv jelent meg idén, hogy az ismerőseim körében kezd 1,0 fölé emelkedni az egy főre jutó könyvek száma. Viszont ezt a hármat kiemelten tudom ajánlani közülük (Disclaimer: mindhárman személyes ismerőseim):

Mautner Zsófi ezúttal sem viccel, miután megtanította 3 évfolyamban főzni a fél országot, most a külföldieket veszi célba, őket tanítja meg magyar ételeket elkészíteni. A Budapest bites trendi, hiánypótló szakácskönyv, nagyon magas színvonalú, angol nyelvű kiadvány, szuper ajándék minden külföldi ismerős számára! Végre lesz mit magunkkal vinni büszkén.

Bernáth Józsi is régi barátom, az egyik első cikket is én írtam róla sok éve, amiben megjósoltam, hogy nagy dolgokat fog még véghezvinni, ha egyszer visszatér Budapestre. Ez egyelőre - sajnos - még mindig csak tévés forgatások idejére valósult meg, de nagyon remélem, hogy egyszer egy hazai étterem konyhafőnökeként is találkozhat vele a nagyközönség, nem csak az RTL-es műsorban. Ebben a könyvben a legnagyobb kedvenceit gyűjtötte össze!

Váncsa Istvánt sem kell senkinek se bemutatni. Most jelent meg a Lakoma 2. című vaskos műve, de senki ne ijedjen meg, szó nincs itt utánérzésről, vagy egy szimpla folytatásról, a cím megtévesztő, valójában egy hihetetlenül szórakoztató és rettentő gazdag kötetről van szó, ami rengeteg sztorin és recepten keresztül nem kevesebbre vállalkozik, mint a teljes olasz konyha feltérképezésére. A stílus nyilván váncsás, és ez jó...

Idegen nyelvű könyvek:

A világ gasztronómiájában jelenleg a legtöbben két területre figyelnek, az egyik Japán, ahol az ősi tradíciók mellett mindig felbukkan valami új a másik Skandinávia, ahol a new nordic lendülete kicsit sem lassul! (Na jó, figyelnek azért máshova is, például Perura és Franciaországra, csak onnan most nincsenek ennyire jó új könyvek.)

Japán témában egy új könyv a Rice Noodle Fish (amazon affiliate link) a kedvenc, ami egy több hónapos, alapos kutatóút eredménye a világ egyik legjobb food writerjétől, Matt Gouldingtól. Tele infókkal, képekkel, sztorikkal, kötelező olvasmány a japán konyha iránt érdeklődők számára! 

The Nordic Cookbook talán még inkább impozáns, a koncepció hasonló, Skandinávia és az északi térség gasztronómiájának teljes körű feldolgozása, összesen 700 receptet is tartalmaz, a szakmai hitelességet pedig a kiváló svéd séf, Magnus Nilsson (Fäviken) garantálja, aki az étterem fotósát vitte magával a barangolásaira és még olyan elcsépeltnek tűnő ételekkel is foglalkozik, mint a svéd húsgolyók, azaz igazán átfogó műről van szó, ami megjelenésében is tökéletesen passzol a témához.

 Mindjárt jön a második rész, amiben az ajándékozható tárgyak és élmények kerülnek sorra!

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr218093462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása