This is Paris for me: a Japanese chef's perfect and beautiful French top restaurant.
Nekem ez Párizs: egy japán séf által vitt tökéletes és gyönyörű, francia csúcsétterem.
Neige d'été, azaz nyári hó, és ragyog is úgy.
Még alig több, mint egy éves, de nagyon meg lennék lepve, ha nem kapna Michelin-csillagot sürgősen Hideki Nishi, séf étterme, ahol az enteriőrtől az ételekig minden a japán perfekcionizmus és minimalizmus jegyében mutatkozik. Japán, de franciául főz, semmi fúzió, egyedül a kis faszenes grillje származik otthonról, minden más franciább a franciánál. És fantasztikusan jó!
Szinte teljesen monokróm az étterem, egyedül az asztalokon levő friss virág töri meg a szürke-fehér dominanciát. És persze az ételek, amik még sokkal jobban érvényesülnek ebben a közegben:
Hihetetlenül egyszerű(nek tűnő) ételek, tökéletes alapanyagokból, hatalmas tudással elkészítve. Lazac, spárga, homár.
Galamb (céklával és mangóval) és marhasteak:
Eperszorbé shiso-fagyival, őszibarackkompót citromverbéna-zselével, kávé, petit four:
A séf, Hideki Nishi:
A közeli pékség, amit ők ajánlottak, La Maison Pichard, többek közt pár évvel ezelőtt a legjobb croissant címét nyerték el:
Egy kis Párizs, az igazi.