Valaki megint túl sok kaját főzött otthon, felpakolta a netre, hátha van pár éhenkórász a környéken. De vajon tud főzni? És azt gondolja a higiéniáról, amit én? Jó ízlése van?
Bevallom, elég szkeptikusan figyeltem eddig a közösségi kajamegosztás próbálkozásait, részben szimpatikus, mert demokratizálja a vendéglátást, de valahogy mégis idegenkedem a műfajtól, meg az se tetszik, hogy egyszeri alkalomról van szó, aztán ha esetleg másnap is ennék ott, akkor már semmit se találok. Meg honnan tudjam, hogy milyen lesz a kaja, ha még Michelin-csillagok se segítenek a tájékozódásban!? Szóval több a kérdés, mint a válasz, de persze ez egyben vonzóvá s teszi, így lehet felfedezni igazán izgalmas dolgokat, nem az étteremkalauzokból. De közben meg persze elég közelről figyelem a hazai szakácsok eszméletlen fejlődését, akik fittyet hányva a gyenge képzési rendszerre a kezükbe veszik a saját sorsukat és hazai vagy külföldi éttermekben bepótolják a sok tudást, sőt, gyakran még annál sokkal többet is. A közösségi megoldásokban meg ugye amatőrök próbálkoznak, ki tudja milyen előismeretekkel, eszközparkkal, alapanyagokkal.
Viszont az meg izgalmas megint csak, hogy egy magyar kezdeményezésnek is van esélye akár a világpiacra is betörni, a hírek szerint a Yummber Budapest után hamarosan megindul már városokban is. Én hamarosan kipróbálom, app már letöltve, bár most épp kicsit messze vagyok a teli fazekaktól.