Meglepő felfedezés a hely, mindenképpen érdemes kipróbálni!
Vasárnapi séta volt Világetetettel, amikor megláttam, hogy nyitott egy érdekes, új hely a Mészáros utcában. Saját stílusa van, épp olyan kicsi, mint egy igazi olasz bar, gyorsan be is mentem körülnézni és persze inni egy espressót. A pultnál, ahogy azt az olaszoknál szokás. Aztán bent kedvet kaptam még alaposabban körülnézni, és meg is kóstoltam egy egyedi és szezonális különlegességet.
Rendes fotógép nem is volt nálam, csak a telefon, de azért a lényeg látszik: izgalmas és különleges sütemény- és borválaszték, finom kávé és különleges hangulat. A megkóstolt süti ezúttal a schiacciata all'uva volt, azaz a szőlős pite, ami itt oportóból készül (ropogós magukkal inkluzíve) és kifejezetten házias, finom. Firenze környékén a szüreti időszak kedvelt süteménye. De van sok más süti is, és nem is csak Toszkánából, na és Moak kávék, extra csokoládék (forró csokihoz is),
Itt látszanak a lényeges infók a helyről.
És az utóbbi hetekben voltam még két jó kis kávézóban, amik viszonylag újak, mindkettő szintén ajánlott kategória.
A Ferenciek terén is nyitott egy Madal, az új hullámos kávék kedvelőinek:
És Budán, a Bartók Béla útról nyílva egy szintén tök jó hely, ráadásul gyerekbarát és spanyol tapas-ok is vannak (azokat még nem kóstoltam, csak a kávét):
Korábbi listám a kedvenc budapesti kávézókról.