A legmenőbb szállodai bekészítés és futópálya
2015. október 04. írta: világevő

A legmenőbb szállodai bekészítés és futópálya

img_2149-hdr.JPG

A legfinomabb sütemény, egy kis portói, ledolgozásra pedig szuperpanorámás tetőfutópálya!

Érdemes megnézni, hogy milyen extrákkal várják Lisszabon egyik legjobb szállodájában a vendégeket!
Kívülről még elég jellegtelen a hely, inkább csúnyácska, bár láthatóan igyekeztek elrejteni a 60-as(?) évekbeli eredeti dizájnt.

img_3734.JPG

Bent viszont nagyon kellemes meglepetések vártak! Először is a bekészítés, ami épp a legfinomabb portugál édesség, a pastel de nata, természetesen tökéletesen frissen és ropogósan, mini verzióban, hozzá pedig egy kis üveg Ramos Pinto portói:

A szálloda egyébként belül semmit sem mutat az előnytelen külsőből.  A reggeli is példaértékű, nagyon magas a színvonal.

És egészen kiváló a svédasztalos vasárnapi brunch is, sushi minőségű nyers halakkal (sashimiként) és rengeteg egyéb komoly étellel, azaz cseppet sem megúszós fajta, többek közt homár is volt a kínálatban...

És a csúcspont, a sok bevitt kalóriát egészen stílusos módon lehet ledolgozni: a tetőn van a gym, amihez egy nyitott futópálya is tartozik. Már látványnak is fantasztikus, de a kilátás innen az egész városra még inkább felejthetetlen. (Egy apró hibája, hogy nem lehet teljesen körbefutni, hanem vissza kell fordulni):

Így:

img_2544-animation.gif

 A szálloda weboldala.

További portugál gasztrosztorik a Világevőn. És pár napja lett 5 éves a blog, itt van erről pár érdekesség.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr557890820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.10.05. 08:19:51

Abban a lisszaboni hotelben, ahol nemrég voltam /Vincci Baixa/ esténként a hall asztalára készítettek ki egy tál pasteis de natát és egy metszett üveg portóit, jólesett az esték befejezéseként.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.10.05. 09:12:37

@Mitzi von Küche: Úgy látszik felismerték, hogy mennyire jók ezek este (is)! :)

Vipera01 2015.10.06. 09:10:53

Mi a különbség a pasteis de nata és a pasteis de belem között?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.10.06. 09:14:13

@Vipera01: pastel de nata, amit bárhol csinálnak és pasteis de Belem, amit csak a monostorban, az eredeti. És a legjobb, de tényleg, próbáltam egy csomó helyen, összehasonlíthatatlan.

Vipera01 2015.10.06. 09:25:12

@világevő: Aha, köszi. De amit te ettél a korábban belinkelt cikkben említve, azt sem a monostorban sütötték, hanem egy pékségben. Vagy mivel ők onnan kapják a receptet, ezért az is "monostornak" számít?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.10.06. 09:40:41

@Vipera01: az volt a monostor peksege. Kulon epulet a varosban, kb 50 meterre. Belemben amugy, az Lisszabontol par km.
süti beállítások módosítása