Elképesztő videón lepleződnek le a gorgonzolagyártók, akik eddig igyekeztek kézműves termékként megetetni velünk a sajtjukat.
Ha érdekelnek a komoly húsok, akkor ez a vacsora neked való!
Íme a leleplező videó:
Komolyra fordítva, lenyűgöző a 'karmester' mozdulatainak könnyedsége, ahogy a hatalmas munkagépeket irányítja a carrarai márvány fejtése során, miközben maximálisan határozott is, egy-egy apró kis mozdulattal dönt tonnák sorsáról.
A parmezán készítéséről pedig hamarosan írok, jártam pár műhelyben.
És hogy legyen egy kis gasztronómiai vonatkozása is a dolognak: innen (Massa-Carrara, Toszkána észak-nyugati része) származik a lardo di colonnata, egy helyi szalonnafajta, aminek az érlelése márványedényekben történik (különböző fűszerek és fűszernövények, például fokhagyma, rozmaring, só, bors hozzáadásával) 6 hónapon keresztül. Általában hajszálvékonyra szeletelve fogyasztják például egy szelet pirítóson.
Ha érdekelnek a komoly húsok, akkor ez a vacsora neked való!