Alain Passard, 3 Michelin-csillagos párizsi séf privát főzőpartiján vettem részt július közepén, aztán rájöttem, hogy ha elég jó a zöldséges, otthon is le lehet utánozni valamennyire. Nincs ennél nyáribb kaja!
Borzasztó egyszerű az egész, csak be kell vásárolni a legjobb zöldségesnél, vagy még inkább őstermelőnél a piacon, és egy serpenyőben (vagy faszenes grillen), zsiradék nélkül megsütögetni az elemeket (a padlizsánnal kezdtem, azt alaposan átsütöttem, a többit, csak éppenhogy, a paradicsomot hagytam a legvégére), a végén pedig mehet rá egy kis friss parmezán, só, bors.
Az alaposan megpirított padlizsánt pirítósszerűen használta(m), tetejére friss salotta hagyma, zöld fűszerek (pl: bazsalikom, rukkola, stb.), és én még csepegtettem rá egy kis tahinit is.
Ezeket használtam:
bébicukkíni, cukkínivirág, ökörszívparadicsom, újhagyma, salottahagyma, rozmaring, fokhagyma (egészben kettévágva (megfelezve ezzel a gerezdeket)). Legalább olyan finom, mint amilyen színes. (Ehhez persze az is kell, hogy tényleg fantasztikusan jók legyenek az alapanyagok!)