Mivel eléggé tele van a sajtó a témával, visszakerestem, hogy pontosan hogy is ajánlottam figyelmükbe a helyet.
Ezt írtam Toby-nak, a producernek, amikor kifejezetten az elmúlt korokat idéző helyet is kért, azaz nem a gasztronómiai érték volt a lényeg, hanem egy olyan hely, ami semmit sem változott az elmúlt évtizedekben, valódi szocreál romantikát kínál.
"There is a very special, or more weird place in the suburbs of Budapest, a very simple, ugly place with amazingly huge dishes. It is not good, but very funny. Pléh csárda."
Azaz kb: Van egy különleges, vagy inkább furcsa hely Budapest külvárosában, egy nagyon egyszerű, csúnya hely elképesztően hatalmas kajákkal. Nem jó, de nagyon vicces. Pléh csárda.
A lényeg, amit tisztázni szeretnék: se nekik, se másnak nem ajánlom a helyet gasztronómiai szempontból, aki megy, saját felelősségére tegye! AZt se állítom, hogy rossz, de tele van a város és az ország valóban jó helyekkel, amik megérdemlik a figyelmet és a törődést, írok is róluk rendszeresen, azokat érdemes támogatni.
[Itt vannak például az elérhető árú, de különlegesen jó élményt nyújtó ebédlehetőségek. Vagy ]
Soha nem gondoltam volna, hogy írni fogok erről a helyről.
Pár hét múlva jön majd a beszámoló arról, hogy érezték magukat azok a nagy nemzetközi foodie-k, akiket jó helyekre vittem! És hamarosan újra Világevő Vacsora, a Facebook-oldalt vagy a hírlevelet érdemes figyelni, izgalmas lesz!