Az nyilván nem kérdés, hogy ma már az egész világon óriási jelentősége van városimázs szempontjából a gasztronómiának. Főleg, ha nívós turistákat szeretnénk.
Ez is az egyik mozgatórugója a Bocuse d'Or európai döntőjének, mármint annak, hogy azt Budapesten rendezik jövőre. Néhány napra idelátogat majd rengeteg séf, éttermes, szakértő, kereskedő és persze gasztroújságíró (meg blogger). Ami azért egy elég izgalmas bemutatkozási lehetőség, hiszen ők nyilván mindannyian a vásáron kívül is keresni fogják a lehetőségeket, hogy belekóstoljanak Budapestbe. Nekik is igyekezett kedvet csinálni a januári BdOr-világdöntőn Lyonban a Budapest 2016 stand, ahol - a magyar gasztroszereplők példaértékű összefogásával - rengeten megkóstolhatták a különleges, kooperációban készülő magyar menüt. Azért az elég rendkívüli állapot, amikor a pult mögött Széll Tamás, Jahni Laci, Bíró Lajos (na jó, ő inkább a pult másik oldalán kardoskodott a magyar gasztronómiáért) szóval Varju Viktor, Győrffy Árpád süt-főz, kiegészülve olyan segítőkkel, mint Litauszki Zsolt, Lutz Lajos és még rengeteg magyar séf és segítő.
És ami az aktualitását adja: a Gourmet Fesztiválon (ami mindjárt kezdődik, hurrá!), szigorúan előre bejelentkezős alapon meg lehet kóstolni pontosan azt a menüt, amit a lyoni Bocuse d'Or VIP-közönsége élvezhetett. Korlátozottan vannak helyek, érdemes sietni!