Ezt kapta a világ gasztroelitje budapesti ízelítőként. Megkóstolnád?
2015. május 07. írta: világevő

Ezt kapta a világ gasztroelitje budapesti ízelítőként. Megkóstolnád?

Az nyilván nem kérdés, hogy ma már az egész világon óriási jelentősége van városimázs szempontjából a gasztronómiának. Főleg, ha nívós turistákat szeretnénk.

bocus2_920.jpg

Ez is az egyik mozgatórugója a Bocuse d'Or európai döntőjének, mármint annak, hogy azt Budapesten rendezik jövőre. Néhány napra idelátogat majd rengeteg séf, éttermes, szakértő, kereskedő és persze gasztroújságíró (meg blogger). Ami azért egy elég izgalmas bemutatkozási lehetőség, hiszen ők nyilván mindannyian a vásáron kívül is keresni fogják a lehetőségeket, hogy belekóstoljanak Budapestbe. Nekik is igyekezett kedvet csinálni a januári BdOr-világdöntőn Lyonban a Budapest 2016 stand, ahol - a magyar gasztroszereplők példaértékű összefogásával - rengeten megkóstolhatták a különleges, kooperációban készülő magyar menüt. Azért az elég rendkívüli állapot, amikor a pult mögött Széll Tamás, Jahni Laci, Bíró Lajos (na jó, ő inkább a pult másik oldalán kardoskodott a magyar gasztronómiáért) szóval Varju Viktor, Győrffy Árpád süt-főz, kiegészülve olyan segítőkkel, mint Litauszki Zsolt, Lutz Lajos és még rengeteg magyar séf és segítő.

bocus3_920.jpg

És ami az aktualitását adja: a Gourmet Fesztiválon (ami mindjárt kezdődik, hurrá!), szigorúan előre bejelentkezős alapon meg lehet kóstolni pontosan azt a menüt, amit a lyoni Bocuse d'Or VIP-közönsége élvezhetett. Korlátozottan vannak helyek, érdemes sietni!

Minden további infó és jelentkezés itt!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr67434102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agnessza 2015.05.08. 07:14:18

Nagyon ritka, hogy egy ínyencségek iránt frissen érdeklődő ilyen áron hozzájuthat ilyen komplett palettához, ezért igen szeretnék kijutni a Gourmet Fesztiválra, de nincs olyan bankkártyám, amivel online fizetni lehetne és nem vagyok budapesti,vagy olyan vidéki, ahol jegyiroda van. Mit tehetnék, hogy biztos ne maradjak le?

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2015.05.08. 12:26:31

Részletes beszámoló a lyoni menüről és a magyar standokról ebben a cikkben.

vajaskenyer.blog.hu/2015/02/19/magyar_standok_a_sirhan_lyon
süti beállítások módosítása