Találtam a Designboomon egy gyönyörű tányért/tálcát, ami elvileg sushihoz (és teához) való, de szerintem tökéletesen alkalmas bármilyen előételhez, például antipastihoz, vagy akár desszertekhez is, és ilyet szeretnék sürgősen szerezni, mert enélkül nem élet az élet.
A szöveg szerint Mark McClean a dizájner, van egy link is, ami szintaktikailag is hibás, de azt korrigálva sem jön be semmilyen weboldal. A Google-t egész ügyesen használom, de így se sikerült a nyomára bukkannom a tervezőnek sem, a sushitálcának meg még kevésbé, pedig lelki szemeim előtt már rég pakolgatom rá a különböző édes szószókat, kéremeket az egyes mélyedésekbe, amiket valami semleges ízű, piskótaszerű süteménnyel lehetne kitunkolni.
Épp úgy, mint ahogy Jean-Francois Piége elképesztően jó, két Michelin-csillagos éttermében tettem ezt az egyik (sós) előételnél, egy funkcionálisan nagyon hasonló és nem kevésbé gyönyörű tányérból:
A tunkoltatás eleve óriási poén egy ilyen elegáns helyen, a séf pedig nagy mestere ezeknek a poénoknak. Jean-Francois Piége munkásságáról írok még majd részletesen, végigettem a nagymenüjét, ami a tavalyi év talán legszebb meglepetése volt, na meg mert egy zseni, addig is itt a saját galériája, érdemes belenézni!
Tudja valaki honnan lehetne ilyet venni? Vagy létezik még hasonlóan szép darab?
Szavazzunk is, az mindig jó!
Egy hét múlva indulok Keralába, elég komoly gasztrokutatások következnek... Addig pedig még játék 2 személyes francia vacsoráért (most is fut, jön is mindjárt még egy), na és szerdán egy 3 csillagos Salzburgban, az Ikarus-ban!