Gyönyörű teríték nem csak sushihoz. De hol lehet kapni?
2015. február 21. írta: világevő

Gyönyörű teríték nem csak sushihoz. De hol lehet kapni?

Találtam a Designboomon egy gyönyörű tányért/tálcát, ami elvileg sushihoz (és teához) való, de szerintem tökéletesen alkalmas bármilyen előételhez, például antipastihoz, vagy akár desszertekhez is, és ilyet szeretnék sürgősen szerezni, mert enélkül nem élet az élet.

 mcclean01.jpg

A szöveg szerint Mark McClean a dizájner, van egy link is, ami szintaktikailag is hibás, de azt korrigálva sem jön be semmilyen weboldal. A Google-t egész ügyesen használom, de így se sikerült a nyomára bukkannom a tervezőnek sem, a sushitálcának meg még kevésbé, pedig lelki szemeim előtt már rég pakolgatom rá a különböző édes szószókat, kéremeket az egyes mélyedésekbe, amiket valami semleges ízű, piskótaszerű süteménnyel lehetne kitunkolni.

Épp úgy, mint ahogy Jean-Francois Piége elképesztően jó, két Michelin-csillagos éttermében tettem ezt az egyik (sós) előételnél, egy funkcionálisan nagyon hasonló és nem kevésbé gyönyörű tányérból:

 piege2_1_1.jpg

A tunkoltatás eleve óriási poén egy ilyen elegáns helyen, a séf pedig nagy mestere ezeknek a poénoknak. Jean-Francois Piége munkásságáról írok még majd részletesen, végigettem a nagymenüjét, ami a tavalyi év talán legszebb meglepetése volt, na meg mert egy zseni, addig is itt a saját galériája, érdemes belenézni!

Tudja valaki honnan lehetne ilyet venni? Vagy létezik még hasonlóan szép darab?

Szavazzunk is, az mindig jó!

Egy hét múlva indulok Keralába, elég komoly gasztrokutatások következnek... Addig pedig még játék 2 személyes francia vacsoráért (most is fut, jön is mindjárt még egy), na és szerdán egy 3 csillagos Salzburgban, az Ikarus-ban!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr707193593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garnéla mák 2015.02.21. 15:23:47

@világevő: ilyet kérek húsvétra, köszi :)

lavór 2015.02.22. 10:12:08

Ez mitől tányér? Tányéralátét inkább.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.02.22. 10:16:52

@lavór: de semmiképp sem lavór. amúgy nem ezt írtam véletlenül? "Találtam a Designboomon egy gyönyörű tányért/tálcát". De.

lavór 2015.02.22. 10:18:42

@világevő:

"Ilyen tányért még nem látott!
De tényleg nem. Nézze csak meg!"

Akkor majd a címben is javíthatod.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.02.22. 10:32:19

@lavór: kedves lavór, olvasd el a címet, segítek: "Gyönyörű teríték nem csak sushihoz. De hol lehet kapni?"
Köszönöm egyébként az értékes hozzászólást.
(és amúgy nem, nem is tányéralátét, ha már pontoskodunk, hanem különleges, tányérként is funkcionáló tányéralátét és tányérok kombinációja.)

lavór 2015.02.22. 10:34:52

@világevő:

Na, átírtad az Index főoldalon is? Lehet még nem frissítettem.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.02.22. 10:38:10

@lavór: Kedves lavór, az Index főoldalát nem én szerkesztem, csak a blogomat. Köszönöm a szíves törődést, a továbbiakban akkor fogok csak tudni reagálni esetleg, ha valami érdemi hozzászólás lesz. További jó lavórkodást kívánok.

A fickó 2015.02.26. 14:24:54

200 dolcsi? Akkor marad a vágódeszka. :D
süti beállítások módosítása