Intel és gasztronómia (x)
2015. január 09. írta: világevő

Intel és gasztronómia (x)

Az nem lehet kérdéses, hogy a gasztronómiában is egyre nagyobb szerephez jut az informatika, a fakanál és a fazék mellé már régóta bekerültek a konyhába az okostelefonok és táblagépek.

lenovo-laptop-convertible-yoga-3-pro-gold-back-side-13.jpg

Disclaimer: a blogbejegyzés támogatója az Intel.

Két érdekes gasztroalkalmazás, amelyek még jobbak egy Intel Core M processzorral szerelt 2-az-1-ben készülékben:

 MSN Gasztronómia

Hatalmas receptgyűjtemény, bevásárlólistákkal, borválasztási segédlettel, oktató videókkal.

Az MSN Gasztronómia több százezer receptet tartalmaz gyönyörű fényképekkel, részletes útmutatással és integrált bevásárlólistával. Kedvére válogathat a kedvenc magazinjai, világhírű sztárséfek és gasztrobloggerek receptjei közül, de étrendtervező funkció is része a csomagnak. Főzőiskola jellegű videók, tippeket és főzési eljárásokat ismertető cikkek révén fejleszthetők a képességek, az egyes receptekből könnyen bevásárlólistákba rendezhetők a hozzávalók. A főzés közbeni navigáció integetéssel is megoldható, így nem gond, ha éppen maszatos a kéz. Az ételek mellett nagyon komoly az italszekció is, saját recept-, koktél- és borgyűjtemény állítható össze, az adatbázisban található 1,5 millió bor közül kóstolójegyzetek és szakértői pontszámok alapján választható ki az ételhez leginkább illő ital.

 Balatoni Talponállók

Közösségi gyűjtemény a Balaton körüli legjobb helyekről, így nem kell vaktában fagyist, lángosost vagy éppen hamburgerezőt választanod. Térképen kereshetsz a vendéglátóegységek között, amiket utána értékelheted, pontozhatod, és persze a választás megkönnyítése érdekében megtekintheted mások értékeléseit, és a legnépszerűbb helyeket, de új helyekkel is bővítheted az adatbázist.

A Core M fejlesztésének célja egy olyan processzor megalkotása volt, amely hozza a Core-szintű teljesítményt, de passzív hűtés mellett. A Core M egy korábbi generációs chiphez képest kétszeres javulást jelent teljesítmény/fogyasztás terén, azaz azonos számítási teljesítményt fele akkora TDP mellett biztosít. Az alacsony TDP a chiptervezők egyik Szent Grálja, és ez különösen igaz a vékony és könnyű noteszek, illetve tabletek esetén. A TDP (Thermal Design Power) ugyanis azt a teljesítményt mutatja meg, amihez a gép hűtését méretezni kell. Az alacsony TDP teszi lehetővé a gyártók számára, hogy passzív hűtéssel lássák el a Core M processzorokat és rendkívül vékony gépekbe építsék be őket. Az Intel a Computexen már bemutatott egy Llama Mountain kódnevű koncepciót, amely 12 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, csupán 670 grammot nyom és 7,2 milliméter vastag csupán, vagyis vékonyabb mint az iPad Air. A gépben Core M processzor működik természetesen - a gépen Windows 8.1 operációs rendszer fut. Ehhez nem csak a fogyasztást, hanem a fizikai méreteket is csökkenteni kellett, a Core M modul fele akkora alapterületű és harmadával vékonyabb mint az elődje.

Disclaimer: a blogbejegyzés támogatója az Intel.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr37056361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása