Én ma elmentem délután meglesni a készülődést. Sokat fogunk még hallani a helyről!
Egy egészen biztosnak tűnik: készpénzt kell majd magunkkal vinni! Ha nem is mindenhova, de a Bíró Lajos nevével fémjelzett új helyre mindenképpen. Őt ugyanis ott találtam éppen a Hold utcai piac galériáján, ahol a Séf utcája nevű delijében felügyelte az utolsó simításokat.
De ott volt a Vörös Homáros Szabó Péter is, szintén nagy melóban, ugyanis a szomszédos üzletben ő fog halakat sütni. A galéria túlsó felére egy pék is beköltözik, az eddigi koreai, a Lunchbox marad, a többi üzlet vagy üres még, vagy nem feltétlenül a gasztronómia magas élvezeti értékéről szól első sorban, bár nagyon remélem, hogy ha lesz közönség, akkor hamar rájönnek az éttermesek és büfések, hogy érdemes megfelelő színvonalon kielégíteni az igényeket.
A hely szerintem fantasztikus, minden rendes városban működnek evőpiacok (például így, vagy így), a felújítása kulturáltra sikerült, építészetileg eleve impozáns, most már csak az kell, hogy további jó büfék és más kajaüzletek települjenek bele, na meg lelkes közönség is legyen. Az egyetlen hátránya - vendégszempontból - egyelőre az, hogy nem közösek az asztalok, hanem minden árusnak saját területe van, így mondjuk nem megvalósítható az, hogy egy társaság külön-külön helyekről állítja össze az ebédjét. Ja és egyelőre este nincs élet, de ez is megváltozhat, ha van rá igény. A lehetőség adott, hogy legyen egy jó evőpiacunk végre, rajtunk is múlik, hogy élünk-e vele. Jövő héttel indulnak a helyek, némi késések lehetségesek. Kíváncsian várom a piac sorsát.
[Ha itt nyomsz egy szavazatot hozzám, akkor lesz magyar blogger is a túrán, és persze beszámolok az indiai gasztrokalandokról majd. 10 másodperc, szavazz rám most, köszi!]
Hamarosan itt a blogon összegyűjtöm 2014. legjobb gasztroajándékait, azokból érdemes válogatni! És az Instagramon élő közvetítés következik menő német és belga karácsonyi vásárokból. Ezt a sütireceptet pedig ki ne hagyd!