Őrjítő BBQ oldalas egy eldugott helyen
2014. augusztus 31. írta: világevő

Őrjítő BBQ oldalas egy eldugott helyen

Ha azt gondolod, hogy az oldalas egy jó kaja, akkor gyökeresen meg fog változni a véleményed, ha megkóstolod ezt az oldalast. Ez ugyanis fenomenális. 

IMG_8679.jpg

Bocs a mobilos képekért, visszamegyek majd rendes fotógéppel is, csak ez nem várhat. Nem voltam igazán felkészült  (leginkább a Dunakanyarba indultam a 25 km-es panorámafutást lenyomni), előtte érhető okokból nem akartam oldalasozni, utána viszont nagy mázli, hogy egyáltalán jutott még. A BBQ és a grillezés közötti óriási különbségeket most nem is akarom levezetni, na meg van is erre ezerszer tudományosabb fórum, ahol minden részletre kiterjedően el lehet olvasni a finomságokat. A BBQ egyszerűsített definícióját is átveszem nyárspolgáréktól: füstön sütés lassú tűzön. Na ezt csinálják az Őrházban hihetetlenül magas szinten, és erről csak úgy lehet igazán alaposan meggyőződni, ha megkóstolod. Én tegnap megkóstoltam, és igaz, hogy a 2 és negyed óra futás után szinte bármi ízlett volna, de itt egészen másról van szó, átlényegül ez az egyszerű hús valami egész mássá, minden falat óriási élmény, a saját készítésű BBQ-szósz, ami pecsenyeléből készül hosszú eljárással, a szintén saját lila káposzta, a kukorica, csupa tökéletes összetevő! (egyedül a kenyér lóg ki a sorból, de rákérdeztem, tudnak a problémáról és keresik is a megfelelőt.)

Ez pedig itt a környezet, már egy fele ilyen jó oldalasért is megérné odamenni, ráadásul általában BBQ-znak marhaszegyet is, de van még egyéb választék is, szóval én is visszatérek sürgősen még kóstolni, de ha csak megközelítően olyan gondosan és jó alapanyagokból készül, mint az oldalasom, akkor egészen garantáltan szuper jók azok is.

Visszatérek még, de addig is, akár ma délutánra, nagyon javaslom, egészen felemelő élmény!

Minden további infót itt lehet megtalálni róluk, amennyire kiderítettem, a látogatásra a legjobb a 3 és 6 közötti időszak:

Őrház sörkert, Tahi

JÁTÉK itt!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr26651975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2014.08.31. 21:37:57

Örülök, hogy végre jártál kint, és köszi a remek értékelést. Bizony, ez az oldalas az USA-ban is megállná a helyét. Szeptember 13-án a Nyárspolgárral közös sütés lesz, oldalas, marhaszegy és pulyka!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.08.31. 22:25:00

@Márkaséf: fantasztikus volt, az is nagyon jól hangzik, jövök szívesen, de akkor viszek végre rendes fotógépet is, megérdemli! :)

motoroskonyhaja 2014.09.01. 01:09:12

Örülök, hogy a Nyárspolgáron kívül itthon más is megmozdul a Grill és BBQ (Bar be Queue) különbségeire felhívva a figyelmet, és szívügyének érzi ezt meg is osztani!

Köszönöm, hogy Te is a VALÓDI tájékoztatás és tanítás mellett állsz, mert e kettő fogalom közötti különbség : ég és föld! ;)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.09.01. 08:23:27

@motoroskonyhaja: köszi, azért a szakmai részt alapvetően meghagyom nyárspolgáréknak, mert hihetetlen profik, én maximum annyit tehetek, hogy a saját olvasóimnak felhívom erre a figyelmét!

crey7 2014.09.01. 12:37:47

Biztosíthatlak, a marha talán még jobb is mint az oldalasuk. :) :D

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.09.01. 12:43:16

@crey7: :) sejtettem én, csak felelőtlenül nem jelenthettem ki a posztban ilyet!

fofofo 2014.09.03. 14:15:33

én általában azt vallom, hogy a húsnak négy lába van, de itt még a csirkecomb is valami elképesztő, meg kell kóstolni. és a hamburger, és a velős pirítós, és a... egyszer véletlenül itt kötöttünk ki kajakkal, azóta már alap lett a hely
süti beállítások módosítása