Voltam az utóbbi időben pár fesztiválon, ahol megnéztem a gasztronómiai kínálatot és eléggé meglepődtem a hazaiakkal összehasonlítva.
Persze nem a backstage-re gondolok, abban nyilván a Sziget eleve komoly előnnyel indul azzal, hogy az egyik fő tulajdonosnak éppen Michelin-csillagos érdekeltsége is van, és még presztizs kérdésnek is tekinti, hogy ebből valamennyit megcsillantson az idelátogató világsztár fellépők számára [részletesebben is megvizsgáltam pár éve, hogy mit nem evett például Prince.] Idén egyébként tudtommal már nem a Costes, hanem a Kioszk biztosítja a megfáradt zenészek kényeztetését, de gondolom megfelelően magas színvonalon teszik ők is.
Viszont ennél sokkal érdekesebb az, hogy magán a fesztiválon milyen a kínálat, tehát a mindenki számára hozzáférhető részeken, amiben szerintem a Sziget (és talán más fesztiválok is, nem sokra járok, sőt) kifejezetten kimagaslót biztosít. Egyrészt van ugye már sok-sok éve nagyon komoly borkínálat, még hozzá nem is csak olcsó, hanem rengeteg féle borból, tényleg igényes választék többségében, szintén évek óta jelen vannak olyan kaják is, amik bőven kilógnak felfelé az átlagos fesztiválkaják szintjéből.
Világevő MasterCard-tipp: Van egy jó hírem a fesztiválozóknak, akik nem szeretik, hogy fel kell töltögetni pénzt a fesztiválkártyájukra, aztán távozáskor nem szabad elfelejteni visszaigényelni a maradékot: a Szigeten is működik a PayPass!
Itt nem feltétlenül a homárra gondolok, ami kicsit furcsa ötletnek, de kétségkívül figyelemfelkeltőnek bizonyult, hanem olyan, akár kifejezetten egyszerű fogásokra is, amikkel kulturáltan ki lehet kerülni a 'húsos hagyma' dömpinget. Ettem például már kifejezetten nagyon korrekt kakashere-pörköltet, és sok más különleges vagy hétköznapibb ételt. Voltak persze köztük gyengék is, de nyilván nem igazán lehet napi 20 órában csúcsszínvonalon teljesíteni mostoha körülmények között egy ilyen vendéglátóhelyen, de alapvetően nekem az volt a benyomásom, hogy kifejezetten erős, sokrétű, és - némi óvatos előszűrés után - kifejezetten jó a kínálat a nemzetközi mezőnyhöz képest.
Idén mit érdemes kint megkóstolni?
További Szigettel vagy szigettel kapcsolatos posztok, például egy panamai hihetetlen helyről.
A blog partnere a MasterCard ®.