Különleges lehetőséget kínál a Phaidon, a botrányosan olcsó szakácskönyvek helyett van egy több kötetese, ami 160 ezerért vihető!
Persze nem akármilyen műről van szó, a világ csúcsgasztronómiájának legnagyobb embere, az azóta az aktív szakácskodástól visszavonult, molekuláris gasztronómiai éttermét bezáró Ferran Adria a szerző, 2005-2011 (az El Bulli bezárásának éve) között kreált minden fogása dokumentációja szerepel benne fotóval és részletes recepttel, technológiai leírással. Más, izgalmas projektekbe kezdett azóta a séf, többek közt ebbe. Most pedig jár hozzá egy Adriá autogram is, együtt a pakk 425 GBP, azaz mai árfolyamon 163 ezer forint.
Viszont, ha valaki tényleg meg akarja venni, amit nem is tartok teljesen abszurdnak, még ha én ki is hagyom egyelőre, akkor sokkal inkább javaslom a német amazont, ahol aláírás ugyan nincs, viszont 95 ezerért vihető, 525 euro helyett 307-ért!
[elBulli 2005--2011 (/) Amazon partnerkódos.]
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha az emberiség pusztulása után a földönkívüliek csak ezt találják meg, miket fognak gondolni a földi gasztrofétisről.