Az nem is lehet kérdés, hogy ez lenne Amélie kedvenc csokoládézója
2014. február 17. írta: világevő

Az nem is lehet kérdés, hogy ez lenne Amélie kedvenc csokoládézója

Készülök már nagyon a következő párizsi gasztrotúrámra, éttermi asztalfoglalásokkal és tervezgetéssel, na meg persze kutatok is a jól bevált helyeken, hogy milyen újdonságok, vagy éppen még általam fel nem fedezett régiségeket lenne érdemes végigjárni, kipróbálni, megkóstolni.

Screen Shot 2014-02-17 at 21.03.47.pngA weboldal is passzol a sztorihoz

 Így bukkantam rá - egy mostanában megjelent könyvön keresztül - erre a csokizóra, ami egy igazi családi vállalkozás a Montmartre-on, viszonylag komoly múlttal, ugyanis bő negyed évezrede (na jó, egyszerűbben fogalmazva 250 éve) indultak, 1761-ben, azaz itt tényleg léteznek megsárgult szélű papírokon, generációkon átívelve öröklődő receptek. És hihetetlen hangulata van a könyvnek még így virtuálisan belelapozva is, szóval nem is kérdés, hogy felkeresem a helyet márciusban, megnézem alaposabban a termékeiket és talán még a kulisszák mögé is sikerül betekinteni majd.

 De még mindig ez  kedvenc csoki, ami ettem, indiánok, kézzel törve, bent a kakóültetvényen... Ők is hőstermelők.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr425819390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Largo Le Grand 2014.02.18. 08:12:01

Ez csodas!
A parizsi utrol keszul majd osszefoglalo, esetleg konkret cimekkel, helyekkel?
Nagyon erdekelne!

L.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.02.18. 08:42:03

@Largo Le Grand: nagy városösszefoglalókat nem szoktam írni, de ha Párizsba készülsz, adok szívesen tippeket, meg itt a blogon is van már fent sok, a korábbi útjaimról.

Largo Le Grand 2014.02.18. 08:49:41

Hu, azt nagyon megkoszonnem!
Erlelodott a fejemben egy ilyen parizsi ut, de ez most adott egy nagy loketet. Szoval ha par szoban elmondanad, mit erdemes keresni, az tenyleg szuper lenne. Elore is nagyon koszonom!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.02.18. 08:57:47

@Largo Le Grand: ennél azért bonyolultabb a helyzet, hihetetlen nagy a választék Párizsban, többet kellene tudnom az igényeidről, érdeklődésedről, akár anyagi lehetőségekről.
addig is, pár inspiráció: vilagevo.blog.hu/tags/p%C3%A1rizs

Largo Le Grand 2014.02.18. 10:32:11

Egyelőre ezeket megnézem, köszönöm szépen!

Anna Csuháné 2014.02.18. 16:43:08

Ősszel voltam Párizsban ebben a boltban, csodálatos hely,nagyon kedves emberekkel, rengeteg finomsággal.Az árak egy picit magasak, de megéri!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.02.18. 16:46:37

@Anna Csuháné: szerencsére Párizsban eleve nem meglepő a magasabb ár :)

István Kónya 2014.02.18. 23:33:48

Kicsi OFF:

@világevő: Kedves András, nem tudsz róla, hogy mikor várható Michelin Kalauz megjelenés? EU , és a France kiadás érdekelne. o.O tavaly ilyenkor már kezeimben fogtam a 2013-as kiadást.

2. Szűk 2 hónap múlva Bocuse d'Or, ki lesz az, aki képviseli apró, hazánkat?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.02.18. 23:48:35

@István Kónya: tavaly ilyenkor? nem csak márciusban? egyébként február 24-én jelenik meg a francia.
az meg március 12-én derül ki, javasolnám, hogy tájékozódj a magyar bdor akadémia hivatalos weboldaláról, ha nem decemberben tettek volna fel utoljára friss hírt :)

István Kónya 2014.02.19. 23:47:45

@világevő:
A francia kiadásra gondoltam. :) Tavaly már február közepén az újságosoknál is kapható volt.
a b d'or hungary oldalon kb. ugyan azok az adatok vannak mint a buvosszakacson. Várunk,

ps: Guy Savoy pipa, de mégse.
Bekerülhettem volna, de mivel nem tudtam "tout suite" (másnap) kezdeni, ezért ez a lehetőség elúszott. :S
Tervben van párizsba való költözés, ha ott leszek megpróbálom újra. :) Ahogy mondják "cest la vie"

rambo13 2014.02.20. 09:27:16

@István Kónya: @világevő:
"Szűk 2 hónap múlva Bocuse d'Or, ki lesz az, aki képviseli apró, hazánkat?"

azért az tudott (ahogy andrás is írta), h a sirha-n lesz márciusban a válogató, de persze azt is jó lenne tudni, h a HéE helyezettek közül ki az, aki egyáltalán elindul rajta...

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.02.20. 10:11:16

@István Kónya: tudom, azért írtam, hogy decemberi a friss hír :)
ó, kár érte! remélem összejön következőkörben! én megyek most az egyik kisebb helyére márciusban, a Les Bouquinistes-be.

@rambo13: hát igen, meg a témát, lebonyolítási rendet, stbstb

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.02.20. 11:14:37

@rambo13: @István Kónya: na sikerült tőlük infót kicsikarni :)
"A tavaly októberben rendezett „Hagyomány és Evolúció” szakácsverseny legjobbjai (akik vállalták a többhónapos, intenzív, áldozatokkal is járó felkészülést) mérhetik össze tudásukat a Bocuse d’Or márciusi magyar selejtezőjében. A hat fiatal séf:
• Barhó Szabolcs (Borkonyha, Budapest)
• Daniel O’Shea (Alabárdos Étterem, Budapest)
• Galgóczi Gábor (Aszú Étterem, Budapest)
• Győrffy Árpád (Aranykaviár, Budapest)
• Molnár Gábor (Geisel’s Vinothek, München)
• Szűcs Zoltán (Salon Étterem, Budapest)

A verseny első helyezettje képviselheti hazánkat az európai selejtezőn (Bocuse d´Or Europe) 2014. május 7-8 között, Stockholmban."

rambo13 2014.02.20. 18:59:14

@világevő:
ez mondjuk kicsit csalódás, én szilveszterre nagyon számítottam, gondolom a munka mellett nem fért bele neki, amúgy érdekes összevetni a végeredménnyel:

I. Molnár Gábor Geisel's Vinothek (München)
II. Horváth Szilveszter La Maréda (Győr)
III. Szűcs Zoltán Salon
IV. Daniel O’Shea Alabárdos (Budavár)
V. Győrffy Árpád Arany Kaviár
VI. Méri Dezső Salon
VII. Galgóczi Gábor Aszú

Megosztott VIII. hely (ábécé sorrendben)

Abrudán Zsolt New York Kávéház
Barhó Szabolcs Borkonyha
Császár András Onyx
Garai Ádám Mák Bisztró
Haraszti Zsolt Aszú
Puskás Csaba Borkonyha
Volenter István Walter
süti beállítások módosítása