(H)őstermelők
2014. február 15. írta: világevő

(H)őstermelők

147.jpgEgyébként: 

Szükségem van egy jó szlogenre, címre egy teljesen nonprofit mozgalomhoz, azt szeretném,  hogy népszerűvé tegyük a tudatos evést, étteremválasztást, főzést, őstermelőket. Azaz válasszuk a minőséget, az arra érdemest mindenki, aki teheti. Egy frappáns, nem elitista szlogenre is szükségem van ehhez, ami felkelti a figyelmet, informatív. A legolcsóbb is lehet drága, a drága is lehet olcsó. A dolog a zsömlénél indul, és a hentesen, büfén, menzán, zöldségesen, piacon át egészen az éttermekig tart. A lényeg pedig, hogy figyeljünk oda, és szavazzunk a lábunkkal, azaz oda járjunk, ahol igyekeznek, ahol képezik magukat, ahol a minőség a cél, nem a gyors meggazdagodás.

Ehhez a témához tartozik a múltkori írásom is. A legjobb ötleteket megköszönöm, majd gátlástalanul beolvasztom eredeti vagy módosított formájában a saját mondandómba, szóval csak az írjon, aki nem bánja, ha viszontlátja az ötletét a blogomon, óriásplakátokon, kondenzcsíkokkal az égre írva vagy a homlokomra tetoválva!

Ami egészen biztos: NEM negatív kommunikációt akarok, azaz nem a rosszak/gyengék szapulását tartom célravezetőnek, azt meghagyom másoknak, sokkal inkább a jó trendeket, helyeket és leginkább a tudatos választást szeretném erősíteni.

Nem gondolom, hogy meg tudjuk hirtelen reformálni az iskolai menzákat, vagy egy csapásra mindenki gourmand lesz. De nagyon fontosnak tartom, hogy sokkal tudatosabban válasszunk, ha megtehetjük. És NEM az érdekel, hogy miért nincs esély erre, hanem az, hogy miért van!

Előre is köszi minden segítségért.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr365816267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

layena 2014.02.18. 08:12:50

Van egy ilyesfajta mozgalom a világban: slow food.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.02.18. 08:40:36

@layena: igen, köszi, ismerem, hasonló, de valami miatt sose lett itthon igazán ismert.

layena 2014.02.18. 09:52:08

valamikor tagja voltam de sosem volt idöm a rendezvényekre menni. a célkitüzéseiben gyakorlatilag azt valósitja meg amiröl irtál. lehet hogy érdemes lenne magyar tagozatot inditani.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.02.18. 16:59:34

A téma nagyon tetszik, csak félek nagyon nincs ennek itthon "piaca" . Mert vagy lesznoboznak, vagy lefikázzák hogy drága, stb. Aztán eszik a szemetet.

Sok hasonló mozgalmat látok főleg tv-ben, nem tudom azok elhalnak-e a kezdeti lelkesedés után.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.02.18. 17:01:31

@enpera: köszi, ha van bármi konstruktív ötleted, ami segíti kivédeni ezeket, annak örülök! nyilván nem fogok/fogunk tudni átfordítani 10 millió embert, de ha eljut 10-hez, 100-hoz, 10 000-hez, az is hasznos. És persze csak akkor lehet tartósan hatékony, ha vannak, akik támogatják, terjesztik, segítik.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.02.18. 17:30:09

Jólenni. Elcsépelt? Ez jutott eszembe:)

Az ilyen mozgalmakkal az a baj, hogy a kezdeti lelkesedés után, amikor már dolgozni kell benne, akkor már gondok vannak... Szerintem

meiszner.kati 2014.02.24. 21:47:48

@világevő: ez egy hosszadalmas, tudatos erőfeszítést igénylő folyamat, amit nem lehet felgyorsítani. 15 éve gazdálkodom egy hektáron, fogadok vendégeket, tartok előadásokat, és kurzusokat. Szívesen fogadom a segítséget, az elvi támogatást, és örömmel tölt el a hasonló gondolkodás!Köszönöm!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.02.24. 23:22:29

@meiszner.kati: akkor egyelőre egy nagy hajrá! :) aztán persze igyekszem terjeszteni a témát teljes erőből, szorgos népünk győzni fog!
süti beállítások módosítása