Sírtál ma már? Ez a mexikói segíthet.
2014. január 15. írta: világevő

Sírtál ma már? Ez a mexikói segíthet.

Keresem itthon is állandóan az autentikus, jó helyeket két utazás között, most épp pár nappal egy tunéziai túra előtt sikerült ráakadnom egy nagyon szimpatikus mexikóira, ahova ráadásul már vissza is tértem, annyira ízlett, már a házi, friss készítésű tortilla meggyőzőtt. És végre egy hely, ahol tudják, mi az a csípős.

IMG_6902-001.JPG[Update, csütörtök: Na ma végre úgy mentem, hogy volt még édes disznó, ezt javaslom a legkevésbé, vagy egy jó csípős szósszal párosítva, mert szerintem nagyon édes.]

(Rém)álmaimban azt szoktam gondolni - teljesen jogosan - hogy miattam alakult ki itthon a phó-leves mánia, ilyen szempontból nagyon megnyugtató, hogy a mexikói helyek egészen biztosan nem az én hatásomra nyitnak, nem nagyon foglalkoztam még a témával (volt már azért, pl egy belvárosi gyorsbüfé és a jelenleg legmenőbb mexikói séf menüje a salzburgi Ikarus-ban). Persze ahogy az itthon lenni szokott, ezúttal is inkább TexMex irányvonalat képvisel a viszonylag új hely, a mexikói egyszerűségre talán fogadóközönség se lenne, persze ezt nyilván nem lehet tudni, ha senki nem próbálja ki. De az emlegetett tortilla tényleg nagyon elvarázsolt, mindenhol a zacskóból elővarázsolt tömegtermékkel találkoztam eddig, ami már önmagában is meghatározza az élményt. Itt bezzeg a rendeléskor kerül elő a nyers tésztagombóc, amit kilapítanak, majd egy forgó sütőlapon megpirítják a felszínét. Engem megvettek vele.

IMG_6894.JPGMaga a helyszín egyébként kicsit vicces is, meg szomorú is, ugyanis kiváló fine dining étterem működött itt egészen addig, amíg csődbe nem ment. (Café Erté néven, Oláh Roland konyhafőnökkel, aki azóta Amerikába távozott) Még korábban az Alkotás presszó lakott itt, tulajdonképpen kicsit visszatérés ez az eredeti funkcióhoz, hiszen az ötletes dizájn és a jó berendezés ellenére ez azért fast food. Ami nem tévesztendő össze a junk fooddal, csak annyit jelent, hogy gyorsétteremről van szó, önkiszolgálás van, abból egyébként nagyon szívélyes, és viszonylag gyorsan el is készülnek az ételek. Láncról van szó, meglepő módon Kecskeméten van a másik üzlet, azt tippelném, hogy ottaniak a tulajdonosok, de erről nincs infóm.

A kínálatban nincsenek nagy különlegességekhez a többi mexikóihoz képest, de ami van, az tényleg kifejezetten finom. Csípős szószból van sokféle, többek közt az egyik nagy mexikói kedvencem, a chipotle felhasználásával készülők is. Korrekt alapanyagokból dolgoznak, kiadós adagok vannak, elég jó választék és külön pozitívum, hogy a különböző üdítők között van cukormentes is (citromos-lime-os víz), biztos vissza fogok még térni sokszor, és nem csak azért, mert közel van hozzám. [Amit lecserélnék: a tányér.]

Ja és van házhozszállítás is, de azt még nem próbáltam. [Ágnes jelezte, hogy Budapesten még nincs. Köszi.]

Gringos Amigos (mondjuk a weboldal messze van a jól kitalálttól, de azért némi kutakodás után használható...)
Alkotás út 47. (a MOM Parkohoz nagyon közel, első sarok a Moszkva felé)
Javaslat: burrito enchilada stlye menüben (extra köret, szósz, sajt, átsütve, plusz korlátlan üdítő)

Robbantás a Szomszédokban? Hol máshol, mint ennél a mexikói büfénél??? :)

Remélhetőleg Almának (vagy utódjának) még mindig a helyén van a szíve!
[Köszi a tippet Péternek, sose találtam volna rá, mert egész életemben ódzkodtam a Szomszédok minden percétől amióta Etust először meghallottam....]

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr925759694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schram Ágnes 2014.01.15. 17:51:09

Köszi a beígért véleményt!;-) Jelezném hogy a házhozszállítás (Budapesten) még nem működik sajnos.

vincent vega? 2014.01.15. 18:18:41

egész hihetetlen, hogy mennyire szar ez a szomszédos film

Daró 2014.01.15. 19:12:31

A "tiszított ivóvíz" mindent visz :-)

bl4ze 2014.01.15. 20:44:35

@Schram Ágnes: Igen, a házhozszállítás Kecskeméten működik - megbízható futárt keresnek, láttam a hírdetést nem is olyan régen.

bl4ze 2014.01.16. 21:12:26

@világevő: Ma este láttalak a Gringosban egy csinos hölgy társaságában, akkor nagyon bejött a hely! :D

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.02.12. 21:51:04

A burrito enchilada stílusban nagyon jó, természetesen édes disznó csípős szósszal. Ami nagy pozitívum, hogy minden alkalmazott vidám, bárcsak mindenhol ilyenek lennének!
Nekem az üdítőkkel kapcsolatban fenntartásaim vannak, vajon mitől olyan színűek?
Január végén már házhozszállítós szórólapot is adtak és volt pecsétgyűjtő törzsvásárlói akciójuk.
süti beállítások módosítása