Takács Lajost, az Olimpia legendás séfjét remélem nem kell különösebben bemutatni, és biztos azt is tudják sokan, hogy részben áttette a székhelyét a Bazilika mellé, a LaciPecsenyébe. Ott mutatta be a saját töltött paprikáposztáját, ami garantáltan epegörcs nélküli karácsonyozást ígér, ugyanis könnyebb, gyümölcsösebb, ízesebb.
A tippek között vannak vad(abbnak tűnő) megoldások is, ezekkel kapcsolatban természetesen várom a tiltakozó kommenteket (segítek: a hagyományok megcsúfolása, ez nem is töltött káposzta, ez nekem a fél fogamra se elég így, nagyapám annak idején kiöntötte volna, ha ilyet kap nagyanyámtól, ki az a Takács Lajos?)
DJ Takács Lajos:
Akkor lássuk az 5+1 tippet:
(óvatosabbak kezdhetik egy tipp kipróbálásával...)
1. tipp: A töltelékbe tojás és rizs helyett tegyünk zsemlét!
1 kg húshoz 2 szikkadt zsemle, megpirítva, húslevesben megáztatva.
2. tipp: Ne főzzük szét a kaposztát!
Sokkal érdekesebb lesz az étel, ha megőrizzük a káposzta roppanósságát.
3. tipp: Tegyünk bele friss mandarin- és ananászlét!
Frissé és gyümölcsössé teszi adagonként kb 1-1 evőkanál. A cél, hogy ne lógjon ki ízben, csak gömbölyítse azt.
4. tipp: Tetejére tegyünk újhagymát és olívaolajat frissítésnek!
5. tipp: Húsnak használjunk a lapocka zsíros részét!
5+1. Borpárosításnak adjunk nagytestű fehérbort!
Például a Balaton-felvidékről (pl: 2HA olaszrizling)
Takács Lajos Lacipecsenyés töltött káposztája egyébként további trükköket is tartalmaz, így például a gyozába (japán derelye) "csomagolt" füstölt-lángolt kolbász és a rizspehely:
Nagyon finom volt, tényleg sokkal könnyebb, mint a hagyományos, a töltelék egészen puha, szinte levegős, de azért ízben és élményben is hozott mindent, amit a hagyományos. Azért kértem még utána (elvileg viccből) egy velős csontot is...