Vietnami Világevő-Mikulás Sapából
2013. december 05. írta: világevő

Vietnami Világevő-Mikulás Sapából

December 6. a 25 fok és napsütés ellenére is Mikulás napja, így aztán készültem is, tegnap fotóztam Sapa környékén, Vietnam északi részén néhány helyi Mikulást, akiknek persze semmi köze az ünnephez, valójában a vörös dao törzs tagjai és ez a népviseletük része, amit a mindennapok során is viselnek. 

IMG_9813.JPG

Azért érdemes a környéket is kicsit alaposabban megnézni, bár elvileg nem is ez a legszebb időszak Sapában, hanem az, amikor zöldellnek a teraszos rizsföldek, én azért most is elég boldog voltam.

És ha valaki arrafelé tartana, jószívvel tudom ajánlani az éjszakai vonatot, ami Hanoiból megy, szuper kényelmes és tiszta és még konnektor is van(!), érdemes füldugót és szemfedőt vinni (de az eleve úgyis kötelező egy hosszabb túrára, semmi helyet nem foglal és nagyon hasznos tud lenni), én majdnem végigaludtam az egész utat. Sapából pedig akár önállóan motort bérelve, akár vezetővel sétálva érdemes felfedezni a vidéket. Én két túrára is elmentem, az önálló motorozáson túl, kiváló vezetőm volt, Vivi (ez a külföldiek számára kitalált neve), aki nem csak itteni mércével, hanem tényleg nagyon jól beszél angolul. Az hogy kedves és jó fej, meg eleve adott itt. És persze itt is él, egy Sapa közeli faluban, és ő fekete hmong.

Itt lehet elérni:

Hang Thi Vi
hantisa@gmail.com

További észak-vietnami kalandjaim itt olvashatók.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr525676626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása