Ha valmilyen okból nem jönne össze a családi ebéd, akkor se érdemes elszomorodni, van egy olyan fantasztikus kaja a városban, amit akár egyedül is óriási élvezettel lehet enni. Egy titkos tipp. Nem kell mindig 3 Michelin-csillag.
Csak és kizárólag vasárnap ebédre és délutánra készítik a Szerájban (V., Szent István krt. 13.) a kemencében sült bárányt, amikor először megkóstoltam, azonnal elhatároztam, hogy minden héten jövök, csak éppen sajnos (vagy inkább szerencsére) vasárnap általában családi ebéd van, vagy épp utazom valahol. Így sok hónap eltelt az újra kóstolásig, és örömmel állapítottam meg, hogy még mindig nagyon jó, omlós, ízes, szaftos, igazi élménykaja, amit nem ciki akár habzsolni se vagy kézzel nekiesni, bárhogy finom.
Nem egy látványos kaja, de annál finomabb, paradicsomos-sajtos egyébként...
Ha jól vettem észre, délben sütik, így délutánra esetleg már kicsit kiszáradhat, de nem jelentősen. (Persze a phó leves vasárnapra se rossz alternatíva...). Nekem ezen a héten is kimarad, de azért itt Athénban csak találok valami kárpótlást...