Viszont ezért jó nekünk is, mert nekik jó, ugyanis vannak olyan jó arcok ott a Harvardon, akik nem csak megszervezik a világ feltehetően legmagasabb színvonalú előadássorozatát a tudomány és a gasztronómia összefüggéseiről, de ráadásul kiváló minőségű videókon közzé is teszik azokat ingyen az egész világnak.
Így - miután az irigységtől ökölbe szorult a szívem, amikor megláttam az idei előadók névsorát (pl: Ferran Adriá, Jordi Roca, David Chang, stb) - gyorsan ellátogatok a tavalyi előadások Youtube-linkjére, és újra rettentő boldog vagyok.
Aki pedig nem szeretné beérni a tavalyi, persze cseppet sem elavult előadásokkal, hanem nagyjából élőben követné az ideit, a Harvardban nem csalódik: ingyenes regisztrációt követően virtuálisan ott lehet az előadóteremben, például amikor épp az egyik Roca fivér magyaráz a sous-vide technológiáról. (Addig is megnézhető Bíró Lajos is ebben a témában itt a Világevőn.)
Itt a trailer, hogy mi minden várható, hiszen egy jó egyetemi előadássorozatnak nyilván az is kell:
Főzni ugyan nem tanítanak meg, mint engem a lyoni Bocuse Intézetben, de a hihetetlen magas színvonal garantált.
Ha meg elég a gasztronómiából, Pál apostol leveleiről, vagy Kínáról is lehet alaposan tájékozódni az edx-en.
Én már közben harvardi diák lettem, legalább kicsit okosabbakat fogok itt írogatni.
Kezdés októberben, mindenkinek ajánlom, találkozzunk az iskolapadban! (A Berkeley-n is nagyon izgalmas sorozat van!)