Végre sikerült rábukkannom a legjobb fagyizók felkutatása során egy szicíliai specialitásra Budapesten, amit nagyon szeretek: fagyi briósban!
Sose voltam nagy rajongója a tölcséreknek, ahol lehet, a fagyit papírpohárba kérem, szeretem lassan enni, nem akarom, hogy a csöpögés gyorsabb fogyasztásra ösztökéljen. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb tölcsér maximum textúrában, a ropogósságával tesz hozzá valamit a fagyihoz, de az ízük általában elég gyenge, zavaró. Viszont a briós kifejezetten izgalmas néha, főleg így, ahogy ebben a fagyizóban adják, megfelelően felforrósítva, és lezárva a puha a brióst a fagyi körül, így elég nagy biztonsággal lehet harapdálni akár séta közben is, én se ettem le magam.
Maga a briós nem frisstermék, hanem előrecsomagolt, de a felforrósításnak köszönhetően abszolút élvezhető, a tészta a panettone foszlós, könnyű, édeskés tésztájára hasonlít.
MAMO, IX., Ráday u. 24.
Két gombócot tudnak maximum beletenni. (Annyival jól is lakik az ember a tészta miatt.)