Két gyors kaja zöldspárgából
2013. május 19. írta: világevő

Két gyors kaja zöldspárgából

Mindkettő nagyon egyszerű, hasonlítanak is erősen egymásra. Az egyik egy fenyőmagos verzió, a másik pedig egy ázsiaiasított spagettis változat. Mindkettőben meg van pirítva a spárga, én szeretem hagyni érvényesülni a Maiillard-reakciót, finomak a pörzsanyagok és ropogós marad a spárga. (Fehéret párolva csak ritkán szoktam enni...)

IMG_2959-1.JPG

Spagettis: (kép fent)

Elkezdünk csinálni egy carbonarát, csak éppen a fokhagymával együtt legalább ugyanannyi (vagy inkább kétszer annyi) felaprított gyömbér is menjen bele, aztán pedig tojás nem kerül bele, hanem meglocsolgatjuk helyette szójaszósszal, és - ha van - szezámolajjal és egy kis mirinnel.
A végén a spárgát a tetejére ugyanabban a serpenyőben, csak már nagy lángon pár percig pirítjuk, a végén mehet erre is szójaszósz és szezámolaj.

Pirított zöldspárga:

Olívaolajon fokhagyma, hagyma, majd feltekerjük a gázt magasra és mehet bele a 2-3 centis darabokra vágott zöldspárga, a végén a fejrésze. És a legvégén (hacsak nem akarjuk erősebben megőirítani, de szerintem kevés idő elég neki) a fenyőmag. Köret nélkül könnyű nyári vacsora.

IMG_2948.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr85307005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása