Miután tegnap alaposan megebédeltem a világ tizedik legjobb éttermében, a Bergisch Gladbachban (Köln közelében) található Vendome étteremben és még hosszan el is beszélgettem a nagyon jó fej séffel, vacsorára már bőven elég volt ez a jó hír, Budapest éttermeiről cikkezik a The New York Times!
Így indul a cikk:
Forrás: The New York Times, fotó: Stiller Ákos
A cikk nyitó megállapítása szerint Budapest a kabát lesegítők városa, egy étterembe érkezve azonnal megszabadítjuk a vendéget a felesleges ruhadaraboktól (nem végleg), majd máris következhetnek a kulináris élvezetek: krémes levesek, húsos raguk, azaz vissza a múltba! De már pár éve beindult egy trend, ami a sokkal könnyebb, modern környezetben kínált ételek felé fordult!
Ezek közül ajánlja a cikk a Bock bisztrót, az Onyxot, a Mák bistrót, a Pesti disznót és a Macesz Huszárt.
Íme a teljes cikk, érdemes elolvasni, hogy mit kapnak kézhez a hozzán induló amerikaiak.
És most még van hely a 23-i Világevő Vietnami Vacsorán...