...aztán egész jó móka lett belőle, és közben mé készült egy sok fogásos ünnepélyes vacsora is, a majdnem 100 vendég nagy örömére.
Az alapötlet az vot, hogy a Halászbástya étterem összehozza a két tábort, ahol némi rivalizálás keretében összemérhetik az erejüket a gasztro témában okoskodó bloggerek és a profi séfek, szakácsok. Aztán csiszolódott a koncepció és végül arra jutottunk, hogy tulajdonképpen azért mégiscsak a vendégek érdekeit kell itt figyelembe venni a leginkább, azaz ők kapjanak a lehető legjobb menüt, és közben szórakozzanak is jól. [Érdemes egyébként elolvasni a városban blog kifejezetten szórakoztató írását is.]
A hat fogást tehát egy-egy séf-blogger páros találta ki, persze az az adott párostól függött, hogy mennyire kooperáltak a kreatív stádiumban és az előkészítésben. Esetünkben a munka oroszlánrészét én végeztem, a velem összesorsolt párom, Tobai Róbert pedig learatta érte a babérokat. (vicc) Itt éppen aratunk:
Itt csak én aratok: (A kissé(?) szkeptikus arckifejezés a Kávékotygós blog szerzőjéhez tartozik...)
Hogy aznap este végig szívszaggatóan tudjak sántikálni a konyhában és a vendégek között, előző este végigfutottam Budapest összes hídján a Megyeritől a Lágymányosiig sok más lelkes futóval együtt:
A teljes banda így állt össze, nyomokban ismerős arcokat is tartalmazhat:
Nem csak mosolygásból és derűből áll össze a konyhai munka. Ja de.
Prezentálni is kellett az ételeket a vendégeknek a konyhából, ők monitorokon követték a konyhai melót. Ami bonyolult volt, azt vele mondattam el:
És ez lett a kooperációnk eredmény, nyúl rizottóval, medvehagymapesztóval
Így néz ki sokan:
Azért a vendégeknek igyekeztem megmutatni, hogy kié az érdem:
Na ez viszont valódi munka, a nagyon forró nyúlkorongokat kell felpakolnom a rizottó tetejére, persze a szebbik felével felfelé, megfelelően kiegyensúlyozva, miközben a másik oldalon már a könyökével bökdös a zord Hammer.
Itt meg állítólag boldogan falatoztam egy másik páros által készített gombás borjúnyakból, de ezt az információt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom.
Nagyon finom volt.
Fotó: Erdőháti Áron.