Van még bőven jó sztori a Bocuse d'Orról, például a Világ nagy séfjeinek gálavacsorája, ahova sikerült bejutni, vagy a hivatalos after party, ami természetesen szintén Világevő-részvétellel zajlott a győztes franciák és az arany szoborocska társaságában, nem is beszélve a Bajnokok reggelijéről, Paul Bocuse 3 Michelin-csillagos éttermében, a legjobb lyoni hagyományok szerint. De előbb még gyorsan a képek, a győztesek és Széll Tamás ételeiről. (Előzményekről a helyszíni tudósításban.)
[A képek egy kivételével a hivatalos fotóstól, Le Fotographe-tól származnak.]
Íme a győztesek a dobogón: (ez a saját kép)
És az ételeik:
Széll Tamás halétele:
Rombuszhal, homár, minilángos túróval és magyar tokhalkaviárral. (még majd szerzek infót, hogy pontosabban mi minden van rajta.)
A japán halétel:
A dán halétel:
És a győztes, francia halétel:
Széll Tamás hústálja:
ír marha mangalicaszalonnával kakukkfű és petrezselyem jus-vel,
gulyás húsos raviolival,
gombával töltött répa konfitált sütőtökkel és marinált céklával,
marhapofa és ökörfarok rillette karórépapürével és céklával,
hagymakompót hagymalekvárral és szarvasgombával.
A japán hústál:
A dán hústál:
A francia hústál: