Ha nem is a mai esős idővel, de nekem talán az ősz az igazi kedvencem a Balatonon. Főleg olyankor, amikor már elindul az új étlap a Kistücsökben, Szemesen, tele őszi finomságokkal és vadhúsokkal. Tegnap ebben az élményben volt részem, ráadásul gyönyörű napsütés is volt hozzá, így a teraszon lehetett üldögélni, utána pedig a kötelező séta a mólón, priceless.
Sok duma nem is kell hozzá.
Már a bejáratnál látszik, hogy nagyon rendben lesz minden...
Bor helyett ezúttal málnaszörp.
És akkor induljon az ebéd, elsőként az üdvözlőfalat, háromféle gomba, az aszály után végre megjelentek:
Hozzá pogácsa:
Kacsakolbász hidegen, mustos mustárral:
A másik előétel, hideg halak, fogás és pisztráng:
Ecetes szilvaleves, kacsamell-carpaccióval, gyönyörű a tálalás, ami végigvonul a menün:
Ezt nem én ettem, csak kóstoltam, de nagyon rendben volt, koriandereskáposztaleves nyúlfasírttal:
A csodálatos és szerintem egészen gyönyörű főétel különleges Revol tányéron, dámszarvas fűszeres szilvaszósszal és diós nudlival:
És a másik főétel, borjúmáj tökkel:
És a desszert, csokival, körtével, mangófagyival:
Elég sokáig nem fogom elfelejteni...
És még pár balatoni életkép, a partot ilyenkor a nyugdíjas pecások uralják: