Sajnos nem Magyarországon van, pedig itt is van egy-két egészen jó ár-érték arányú, de a legjobbért egészen Lyonig kell utazni. Ott aktív ugyanis Nicolas Le Bec, akiről volt már és lesz is még szó a blogon, ugyanis ha nem is a legtöbb csilaggal kitüntetett francia séf, de az új generáció egyik legizgalmasabb képviselője a breton származású, két csillagos éttermet is vivő szakács.
[Május közepén Világevő Vietnami Vacsora autentikus ízekkel és máshol nem kóstolható különlegességekkel!]
A korábbi gasztronómiai étterme is nagyon komoly volt, de az igazi kedvencem a lyoni új városrészben, a Confluence-ben található, ami a régi dokknegyed szerintem egészen gyönyörű és hihetetlenül modern átalakításából jött létre. (a gyenge fotókat én csináltam, a profikat Vermes Kata)
Az étterem berendezése tulajdonképpen egyszerűnek mondható, inkább hasonlít egy igényesen berendezett kerthelyiségre, mint egy étterembelsőre. Rengeteg ember elfér, és ennek meg is van az oka, eddig ugyanis valahányszor ott jártam, szinte mindig teltház is volt. (a képek közvetlenül nyitás után készültek, később már nem lehetett volna fotózni a vendégek miatt.)
Egész héten rettenetesen népszerű, de a vasárnap dél a csúcs, ilyenkor komoly sor alakul ki az utcán, annyian akarnak egyszerre bejutni, persze asztafoglalás nélkül nem is kísérletezik senki sem, esélytelen lenne. És mindezt úgy, hogy azért Lyonban hihetetlenül sok jó étterem van, tehát nem a konkurencia hiánya miatt felkapott a hely.
Hanem azért a nagyon hazdag svédasztalért, ami csak úgy roskadozik a folyamatos feltöltésű francia finomságok alatt, kezdve a friss osztrigától az összes fontos bisztróételen át egészen a macaronig.
És minden fantasztikus, személyes nagy kedvencem a soft shell crab, aminek nem tudok magyar nevéről, de korlátlan mennyiségben fogyasztanám, a tarisznyarák ehető páncélú változatáról van szó, szerintem minden tengeri herkentyűk legnagyobb találmánya. De van csiga is, és bármi egyéb, a világhírű és rettentő drága Bresse-i csirkével sem spórolnak.
És még olyan poénokra is jut energia, mint a pop corn és a friss "palacsinta".
Két fontos dolog is folyamatban van éppen, holnap reggelig tart még a JÁTÉK egy 30 ezer forintos nyereményért, és szervezek egy nagyon autentikus és izgalmas vietnami vacsorát pár héten belül, arra lehet jelezni az érdeklődést, illetve befolyásolni az időpontját itt.