Összesen három összetevő kell hozzá, és szerintem egy teljes értékű, izgalmas, férfias, de mégis egyben nőies és tavaszias vacsora. Az elkészítési idő sem több 20 percnél, és még edényből se kell sokat piszkolni, összesen egy serpenyő elég.
Ami kell:
-egy jó steakhús (esetemben egy gyönyörű, márványos ribeye a Hentesutánzattól)
-egy adag zöld spárga
-egy salotta hagyma
Azaz összesen ennyi: (plusz zsiradék, só, bors)
És az elkészítés:
a sózott-borsozott steak mehet bele a forró serpenyőbe, ahol pár (vastagságtól és hústól függően 4-5 perc) percig sütjük mindkét oldalát. Én még zsiradékot se tettem alá, az új Scanpan álomserpenyőmbe ugyanis ez se kell, azt fedeztem ma fel, hogy még elmosni is öröm, pedig sose szerettem mosogatni...
Közben kényelmesen fel lehet aprítani a salottát. A hús megy lefedve pihenni, hogy visszamenjenek a húslevek a szélébe is. A hagymát olívajon (és vajon) üvegesre pirítjuk, ezalatt a spárga kemény végét letörjük, megy a kukába a zöldségalaplébe, a többit pedig kb. egy centis darabokra vágjuk.
Feltekerjük a gázt nagyobbra, mehet be a spárga, amit akár kicsit égettre is lehet pirítani a nagy lángon. Só, bors mehet rá közben.
A végeredmény egy komoly steak, ropogós, friss, lédús spárgával, tavaszi estékre szerintem tökéletes, és tényleg minimális munka kell hozzá.
Hétfőn JÁTÉK, a nyeremény egy belépő egy nagyon izgalmas angol főzőshow-ra (dedikált szakácskönyvvel együtt!)!
Ha csatlakozol a Facebookon és/vagy feliratkozol a hírlevélre, akkor tuti nem maradsz le róla. Ha édes szájú vagy, ide is csatlakozz, izgalmas lesz!