Pár napot Karintiában töltöttem, ami nagy kedvencem télen is, de nyáron talán még inkább, eleve szenzációsak a természeti adottságaik (hihetetlen mennyiségű tó és hegy és erdő) és még ráadásul nagyon profik a turizmusban is, kreatív ötletekben nincs hiány és a megvalósítás is ötös.
Az egyik legnagyobb kedvencem Hansi a hegyről, aki a Gerlitzenen (Villach "házi" hegye) üzemeltet egy hüttét, és rendszeresen előáll őrült ötletekkel. A foci EB kapcsán a teheneit befestette (ételfestékkel) különböző nemzeti színekre, illetve jó pár élő étlapként működött, például Apfelschnaps és hasonló feliratokkal. Ő is benne van egy nyári ötletben, a "null kalóriás túrában", ami három hütte összefogása, a megadott útvonalon tett túra, és az egyes hüttékben előírt ételek éppen kiegyenlítik egymást energiaszükséglet, illetve -bevitel szempontjából. Persze most is készült valamivel:
Dupla zsíroldóhatás és még ráadásul antibakteriális, ideális digestiv.
Persze valójában egy Bailey's-Blue Curacao tartalmú kis koktél, hogy a színe is mosogatószerre emlékeztessen.
Vannak azért kevés morbid ötletei is, például a tradícionális karintiai gombóc, a Kasnudel, túróval töltve, egy helyi mentafélével fűszerezve, sósan. Vagy akár hússal és szalonnapörccel.
És szerintem a legjobb síelős ital (az almafröccs mellett) a Lumbumba, azaz forró csoki tejszínhabbal és egy kis rummal.
Hó még nem sok volt, de azért az osztrákok nem viselik el sokági december elején síelés nélkül, szóval pár pályát megcsináltak.
A sertéssült (plusz császárhús és szalvétagombóc, na meg az elmaradhatatlan savanyú káposzta) nem igazán mutatós, és síelés közben nem is javasolt, de elég jó cucc:
És persze rengeteg klasszikus van még:
Mi a kedvenc hüttekajád?
Fut ám a JÁTÉK közben, egy kis gasztrojótett kell csak az értékes nyereményhez! És Facebookon még mindig fent vagyunk :)