Persze a cím túlzás, annyiban igaz csak, hogy a menü megalkotója, ha az összes éttermének csillagjait összeadjuk, akkor 27 csillagot mondhat magáénak. Ezzel mondjuk Joel Robuchon a világ legsikeresebb séfje is egyben. Nem nyit viszont repülőn éttermet, hiába van nagy rutinja a nyitogatásban, hanem az Air France akciójában vesz részt, ahol az első a sztárséfek sorában, akik a hosszú távú járatok menüjében is kifejezésre juttatják a francia gasztronómia nagyszerűségét.
Ehhez Párizsból (CDG) kell indulni, és persze nem a turistaosztályra jegyet venni, de ebben semmi meglepő nincs.
Ilyen fogások lesznek például:
Baszk garnélák kurkuma illatú tésztával és citromfűvel:
Csirkemell zöld curry szószban mákos rizzsel, répával és shiitake gombával:
Folyami rákos tészta nantua szósszal:
Megkóstolnám a menüt, persze nem csak a Robuchon-ételek miatt, hanem nyilván valami jó hosszú utazás is kapcsolódna hozzá, ahol aztán végképp nem hátrány, ha business osztályon üldögél, vagy inkább fekszik az ember. na meg az is izgalmas lehet, hogy a szörnyű repülős kaják után, amik ma már a legtöbb nem fapados társaságnál is gyakorlatilag egy száraz zsemlécskét vagy 5 gramm snacket jelentenek, milyen érzés lehet kulturált ételeket fogyasztani.
Vajon akkor megjelennek Michelin-inspektorok a repülőkön is? :)
Csatlakozz a közösséghez a Facebookon! És elindult a jótékonysági nyereményjáték, a sok kicsi!