Sikerült hagyományt teremteni abból, hogy a két nagy nemzetközi étteremkalauz híreiről itt a Világevőn (vagy ha épp nincs megfelelő netem, akkor a Világevő Facebook-oldalán) értesül a magyar közönség elsőként. Sok energiát fektetek ebbe, azt gondolom, hogy izgalmas téma és nagy dicsőséget (na meg konkrét turistákat) is jelent az országnak, hogy egyre jobban szerepelünk a Michelin és a GaultMillau kalauzban egyaránt. Mindkettő francia eredetű természetesen, csak az egyik ugye 3 csillagig, a másik pedig (elméletben) 20 pontig díjazza az éttermeket. Azért csak elméletben, mert az utóbbi években senki sem kapott 20-at, a 19 a maximum gyakorlatilag. Ja és egyébként az Alexandra kalauza bevallottan a GaultMillau-t használta, khm, inspirációként/példaképként a saját rendszerének a "megalkotásához".
Holnap este pedig éppen a GaultMillau fogja megjelentetni a budapesti éttermeket és azok pontjait tartalmazó 2012-es könyvét, a GaultMillau Österreich-t. Ebben pedig - nyomozásom alapján - nagyon jó hírre számíthatunk. Nagyon-nagyon jóra! Ez pedig elsőként a Világevő Facebook-oldalára kerül majd ki, hiszen oda tudok emailből is posztolni, ide a blogra kicsit bonyolultabb, de mindenképp megoldom valahogy még a holnap (késő) este folyamán. Szóval érdemes csatlakozni az oldalhoz és nézegetni a blogot szerda este!
Folytatódik közben a Gyermekmentők jótékonysági vacsoraaukciója is, aminek a keretében az ország legjobb éttermei felsorakoztak, hogy felkínált vacsorájukkal támogassák a jó ügyet! Szeretném felhívni a figyelmet, hogy az akció célja nem első sorban az, hogy végre olcsón lehessen egy jót enni egy gourmet étteremben, hanem az, hogy sok pénzt kapjanak a Gyermekmentők, tehát nyugodtan szabad irreálisan magas összeget is kínálni egy-egy vacsoráért, épp ez a lényeg, az adakozás!
(próbálok én is hozzájárulni a dologhoz, nagy örömömre az általam felkínált Best of Bocuse vacsora meglepően jól szerepel, 26 ezer forinton áll éppen, remélem megy is még feljebb, hiszen minden pénz az alapítványé lesz)
Szóval licitáljatok rám is, az éttermekre is! A hír terjesztése is segítség!
Itt van hozzá egy FB-esemény, ahhoz is lehet csatlakozni a népszerűsítéshez.
"Premierek" a Világevőn eddig:
-idén márciusban az új Michelin-csillag elsőként itt
-(kicsit más téma, de premier:) a Bocuse d'Or győztese Lyonban szintén itt elsőként
-tavaly novemberben a GM-pontok elsőként
-tavaly márciusban az első Michelin-csillag elsőként (még egy másik blogon írtam eredetileg)
(És még abban reménykedem, hogy idén a kedves médiamunkások nem gondolják majd azt, amit általában szoktak, hogy forrásmegjelölés nélkül, a copy-paste nagyszerű lehetőségeit kihasználva kell egy hírt átvenni. Voltak már pozitív példák is persze, de a többség szereti csak simán lemásolni, esetleg beleírni, hogy Világevő, de persze kattintható link nélkül, nehogy véletlenül valaki megnézze.)