Korai kelés és kemény nap vár rám holnap (ma) a Bocuse Intézetben, az első napon, de azért röviden és gyorsan egy kis beszámoló. Délután megérkeztem Lyonba, gyönyörű őszi idő fogadott, jártam már itt télen is, nyár végén is, de talán az ősz passzol a legjobban ehhez a városhoz, ami amellett, hogy a gasztronómia fő- és szülővárosa, nagyon szép is. Elfoglaltam a szállást, ami bőven túlszárnyalja a várakozásaimat, az Intézettől két perc sétányira egy néhány szobás vendégház l'orangerie nevű szobája, csodálatos kilátással a parkra, és meglehetősen romantikus enteriőrrel.
Egyeztettem gyorsan, hogy mikorra kérem a reggelit, aztán irány a város, a szakácspápa, Paul Bocuse gasztronómiai étterme után elsőként megnyitott bisztrója, a Le Nord volt a cél az első vacsorán.
Reggel 7-kor kelés, 8:15-kor jelenés az Intézetben, kezdődik a nagy lyoni kaland!